Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Njemačka farsa u EU institucijama

Njemačka farsa u EU institucijama

Njemačka je zatražila od evropske službe za vanjske poslove (EEAS) da izradi dokument sa priedlozima o sankcijama protiv zvaničnika bh. entiteta RS. O tom pitanju se raspravljalo na sastanku političkog i sigurnosnog komiteta EU, na nivou ambasadora država članica EU koji je održan u srijedu, 17. novembra. Inicijativu, kako je potvrđeno za RSE, snažno podržava i isti dokument zvanično traži i Češka.

Međutim, samo neko ko je glup može u ovome vidjeti gest ciljan na očuvanje mira na Balkanu. Svima je jasno da Mađarska neće dopustiti uvođenje sankcija, tako da ovaj potez Njemačke nije ništa drugo do farsa sa ciljem sakrivanmja stvarnih ciljeva njemačke politike. Ti stvarni ciljevi su podrška Srbiji i ruskom interesu na Balkanu u zamjenu za ruski plin i otvorenost ruskog tržišta za njemačke firme. Odavno je jasno da je politika Njemačke usmjerena protiv BiH, a u mnogo čemu i protiv politike SAD.

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money