Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Novalićevo oporezivanje plaća je u interesu samo SDA firmi!

Novalićevo oporezivanje plaća je u interesu samo SDA firmi!

Fadil Novalić je vjerovatno najdegutantniji premijer u Evropi, konkurencija su mu jedino Edin Forto i Spahija Kozlić. Velika prašina koja se digla oko Novelićevih zakonskih rješenja vezanih za oporezivanje plaća u FBiH, jasno pokazuje šta javnost misli o njegovim zakonskim “inovacijama“. Međutim, do sada još nije rečeno da je Novalić ove zakonske promjene pokrenuo, vrlo vjerovatno, jedno zato da bi podržao glasačku mašineriju SDA. Kako?
Oporezivanje plaća se ne odnosi na primanja koja spadaju u najniže plaće u FBiH. To su upravo one plaće koje stranačke firme poput Binga i sličnih, isplaćuju svojim radnicima, pretvarajući ih u stvari u roblje. Prema Novalićevom receptu, te plaće ne bi bile oporezovane, nego bi ti radnici još dobili i povećanje plaća! Naravno, to povećanje ne bi bilo iz džepa stranačkih tajkuna, nego oporezovanih građana koji rade više poslova da bi obezbijedili iole bolju egzistenciju za svoje porodice. Od njih bi Novalić uzeo novac i dao ga glasačkoj mašineriji koja radi u SDA firmama!
Sve bi se to dešavalo tačno pred izbore i teško je ne povjerovati da je cijela stvar sa novim zakonodavstvom pokrenuta zbog nečeg drugog. Tako bi Novalić, praktično, oteo od građana koji, potencijalno nisu SDA glasači i dao onima koji su, često i ucijenjeni radnim mjestom, kotačići u izbornoj mašini najveće bošnjačke stranke. Sve je jasno, sve se slaže, a drugo obrazloženje koje “drži vodu“ je teško naći.

About Ekran

Check Also

forto mandic

Dva “skijača” malo jača!

Dok se Sarajlije guše u zagađenom zraku, premijer KS Edin Forto i načelnik Općine Centar …

Powered by keepvid themefull earn money