Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Raspudić dokazao da je intelektualni pobačaj

Raspudić dokazao da je intelektualni pobačaj

Kažu da su od zlih intelektualaca gori samo nedovršeni intelektualci, odnosno poluintelektualci. Takvi se u slobodnijem žargonu nazivaju “intelektualnim pobačajima“. Portal Ekran.ba je i ranije ukazivao na to da je poznati kleronacionalista Nino Raspudić primjer intelektualnog pobačaja. U svom posljednjem “obraćanju javnosti“, on je to i dokazao.
Potpredsjednik saborskog odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Nino Raspudić, na posljednjoj sjednici tog odbora ocijenio je da se “građanska priča u BiH koristi kao krinka za većinski nacionalizam, tačnije nacionalizam brojnijeg naroda”.  “Paradoks je da se takva politika predstavlja kao nešto što nadilazi nacionalne, ili kako neki međunarodni akteri pogrešno govore, etničke podjele, no u BiH nemamo tri etničke skupine, to su tri naroda, tri nacije te su definirane kao konstitutivni narodi i u ustavu”, rekao je Raspudić. Na stranu Raspudićeve, uvijek maloumne analize i komentari, ali miješanje i stavljanje u istu ravan nacija i naroda, dokaz su njegove intelektualne pobačenosti i elementarnog neznanja.
Nino Raspudić bi, kao italijanista koji nema niti jednog ozbiljnog znanstvenog rada iz oblasti kojom se navodno bavi, trebao više da se posveti području rada za koje dobija plaću. Njegov sadašnji, kao i svaki raniji angažman, pokazuje da je on lik koji je začin za svaku juhu i da kao takav, za onoga ko se već poziva na intelektualne djelatnosti, ne može biti ništa drugo do intelektualni pobačaj. Da to ne bi bio, neka se, u ozbiljnijoj literaturi, za početak, pokuša informirati o razlici nacije i naroda!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …