Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Borenović kao Dodikov patrljak

Borenović kao Dodikov patrljak

Posljednje izjave Branislava Borenovića više liče na adokatisanje Dodikovom propalom projektu uništavanja državnosti BiH, nego na ozbiljan politički stav jednog predsjednika stranke. Borenović je, ukratko rečeno, tražio ono što traži i Dodika – uklanjanje zakona kojim je zabranjeno negirati genocid i veličati ratne zločince! Šta onda ovog nakaradnog političara razlikuje od Dodika? Razlika je samo u tome što Dodik ima snagu, a Borenović ima samo sposobnost uvijanja.
Za Borenovića nisu problematična veličanja ratnih zločinaca, ali je problematično kažnjavanje takvih veličanja! Nije li time rekao da igra ulogu smiješnog Dodikovog patrljka, koji bi, u svojim slaboumnim magnovenjima, da ponudi u pregovorima razgovor, a za uzvrat dobije mogućnost da i dalje veliča ratne zločince. Borenović, zapravo, vidjevši da Dodik neupitno gubi pozicije koje je imao, sada želi da sjedne u njegovu fotelju! Za njega nema sumnje da ništa ne treba da se mijenja u “srpskoj politici“, samo treba on da bude umjesto Dodika tamo gdje je ovaj “baja“ zasjeo zahvaljujući glasovima građana.
Bijedna je Borenovićeva politička pozicija, a još bjednija maloumnost kojom misli prevariti javnost i predstaviti se kao “demokrata“ i “glas razuma“ u “srpskoj politici“. Kada se ima u vidu da u njegovoj PDP mjesto do njega zauzima Jelena Trivić, ovakvi maloumni pokušaji prevare nisu ništa neočekivano. PDP na čelu sa Borenovićem je samo umiveno lice četništva, ništa manje okrenuto veličanju zločinaca nego SNSD, ali strastvenije zagriženo ultranacionalizmom nego je to vladajuća stranka ikada bila. Zato Borenović nije i nikada neće biti nikakva alternativa, nego samo bijedni patrljak Milorada Dodika, koji misli da može imati neku funkciju kada vašarski zabavljač pretjera u primitivnim zazivanjima nasilja u BiH.

About Ekran

Check Also

forto mandic

Dva “skijača” malo jača!

Dok se Sarajlije guše u zagađenom zraku, premijer KS Edin Forto i načelnik Općine Centar …

Powered by keepvid themefull earn money