Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sramno, ali očekivano: Izetbegović brani EU agresore na BiH!

Sramno, ali očekivano: Izetbegović brani EU agresore na BiH!

Amnestiranje EU zvaničnika od odgovornosti za dogovore sa Dodikom i podsticanje njegovog antidržavnog djelovanja, koje je pred javnošću učinio Bakir Izetbegović, nije neočekivano. Portal Ekran.ba je već postavio pitanje da li je i SDA u paketu EU akcije etničke podjele BiH. Sada je sve jasnije da jeste. Bakir Izetbegović je, očigledno slaboumno demantiranje iz Brisela prihvatio kao potpuno i nedvosmisleno. Izetbegović je razgovarao sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom. Nemušto je izjavio da očekuje oštrije reakcije EU prema Dodiku, očigledno amnestirajući zvaničnike EU za kreiranje ambijenta u kojem će Dodik ugroziti državni poredak BiH.
O najavljenoj posjeti premijera Mađarske Viktora Orbana u januaru naredne godine, Izetbegović kaže da ne bi špekulisao o tome “da li je njegovo prisustvo (u BiH) poželjno ili nije, nakon izjava koje je imao i raznovrsnih postupaka, te zaštitničkog odnosa prema Dodiku”. ”Mislim da sa svakim treba razgovarati. Jer ako ne razgovaramo mislim da stvari pogoršavamo. Dakle, sa svakim u regionu. Bez obzira šta se nama dopadalo šta se kaže u Beogradu, u Zagrebu, u Budimpešti, u Moskvi… Mi treba te stvari da pokušamo da rješavamo i amortizujemo”, rekao je. Drugim riječima, rasista kao Orban je dobrodošao da mu Izetbegović objasni šta je BiH. Sramno! Izetbegović je na ovaj način ponizio sve građane BiH koji našu državu smatraju domovinom, a posebno bi se poniženim trebali osjećati njegovi glasači. Po ko zna koji put on je dao uporište za mišljenja da je SDA, kao i on osobno, zastupnik politike etničke podjele i da skupa sa Dodikom i Čovićem samo traži najpovoljniji momenat da to zajedničkim snagama i realiziraju. Amnestiranje Sattlera i drugih EU desničara, samo je novi pokazatelj opravdanosti sumnji da Izetbegović kontinuirano radi na etničkoj podjeli i izdaji BiH.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …