Home / VIJESTI / REGION / Srbija rekla “NE“ diktaturi!

Srbija rekla “NE“ diktaturi!

Nakon što je objavljeno kako je izlaznost bila rekordno niska i kako je referendum kojeg je pompozno najavljivao predsjednik Srbije Aleksandar Vučič doživio fijasko, oglasio se i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić. “Danas je Srbija dovoljno glasno rekla važno “Ne” i Vučićevom Ustavu, ali i njegovom režimu! Referendum je jasno pokazao putokaz za dalju borbu i pobeda u svakom gradu i opštini vodi ka onoj konačnoj na izborima! Idemo sad dalje!“ Tadić svakako nije budućnost Srbije, ali je ipak on bio jedan od onih koji Srbiju žele dovesti na kolosjek demokratskog društva, kakvo ona odavno nije pod vodstvom Aleksandra Vučića.

Referendum je propao, Vučić je i dalje ostao! Srbija ide dalje, nakon što je pokazala da u ovoj zemlji postoji demokratski potencijal i da su u njoj promjene moguće. Predstoje novi izbori, na kojima će se građani Srbije u potpunosti očitovati o Vučićevom režimu.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …