Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bujanec razotkrio Raspudića!

Bujanec razotkrio Raspudića!

Velimir Bujanec, popularni hrvatski urednik i voditelj televizijske emisije Bujica na Z1 televiziji, u razgovoru Denisom Šešeljom razokrio je Ninu Raspudića. Navodeći argumente za to, Bujanec i Šešelj su pokazali da je Raspudić spona Zorana Milanovića sa Miloradom Dodikom. Oni su kroz jednočasovni razgovor raskrinkali politiku MOSTa i, unutar toga, ulogu Nine Raspudića u funkciji srpsko-ruske politike.
Raspudić već godinama djeluje sa pozicija klero-nacionalističkih politika, što danas iskazuje i kao zastupnik u hrvatskom saboru. Mržnju prema BiH iskazivao je mnogo prije nego je ušao u Sabor, a vrlo vjerovatno je on bio i jedan od pijuna koji je uticao na upliv srbijanskih obavještajnih mreža na hrvatsku politiku. Bujanec ga je raskrinkao sa aspekta djelovanja u hrvatskom javnom prostoru, na žalost u BiH još niko, izuzimajući portal Ekran.ba, nije upozorio na štetu koju bh društvu nanose intelektualni pobačaji poput Raspudića.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …