Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH nelegalan!

Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH nelegalan!

Vlada Federacije BiH je konačno vidjela ono što svi znaju. Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH nije legalno registriran! U skladu sa tim, Vlada je donijela odluku o brisanju ovog udruženja građana iz Registra. Time je stavljena tačka na nelegalno predstavljanje “sindikalista“.

Postavlja se, međutim, pitanje: kome je ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, Elvir Kazazović, popularni Cvaja, dao novac za “sindikalne aktivnosti“? Naravno, kao i u nekim drugim slučajevima, dao je novac nelegalnom sindikatu, koji, da stvar bude gora, ni kao ogranak nije registrovan na Kantonu Sarajevo. I šta sad?

U normalnim zemljama Vlada KS bi morala povesti istragu o trošenju budžetskog novca. Kazazović bi, sigurno, u iole normalnoj državi, odgovarao za ovu i slične odluke i sigurno ministar više ne bi mogao biti ni dvije minute. U Sarajevu će još dobiti šestoaprilsku nagradu! Tužilaštvo KS, naravno, ova informacija ne zanima. Oni su zaduženi za hapšenje direktora osnovnih škola, a ministri i vlade mogu da rade šta hoće. Gdje je novac iz budžeta KS završio?

Prema informacijama koje smo dobili, a koje kruže u kuloarima, dio novca je završio na gozbi koju je Saudin Sivro, nelegalni sindikalista, organizovao za direktore škola, njegove poslušnike. Navodno se radilo o derneku bez ograničenja, ma šta to značilo.

Iz Ministarstva nikada nije demantirana informacija o tome da osnovno i srednje obrazovanje faktički vode i njime upavljaju sindikati. Kada se zna da i Sindikatom srednjeg obrazovanja KS upravlja penzionisani profesor fiskulture, popularnog Cvaje kolega i prijatelj, onda se već objavljene informacije čine još dramatičnijim. Ima li iko ko u Skupštini KS može postaviti pitanje: ko upravlja obrazovanjem u KS i šta zapravo radi popularni Cvaja, izuzev što nelegalnim organizacijama dodjeljuje sredstva? Nema, jer je za dodjelu ovih sredstava glasala i Skupština KS, uprkos upozorenjima pojedinih zastupnika. Drugim riječima: glasali ste, gledajte!

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *