Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Trojka “puca“ u Centru!

Trojka “puca“ u Centru!

Sjednica Općinskog vijeća Općine Centar koja je završila jako burno, brojni vijećnici mišljenja su da ne postoji više vladajuća većina odnosno koalicija stranaka Trojke. Naime, sjednica je burno završila zbog izbora rukovodstva Općinskog vijeća. Odlaskom Ire Adilagić (koja je bila članica Naše stranke) ostalo je upražnjeno jedno mjesto dopredsjedavajućeg. Prema ranijem dogovoru stranaka koalicije, odnosno “Trojke”, NiP-u pripada mjesto predsjedavajućeg – što je Sead Đozo – dok SDP-u i NS-u pripadaju dva mjesta dopredsjedavajućih. Dakle, odlaskom Adilagić, mjesto koje je popunjavala NS, ostalo je upražnjeno, i ova stranka je jučer predložila da se na tu funkciju imenuje Sara Arslanagić. Međutim, imenovana je NiP-ova Marijana Podrug-Arapović. Time je samo po ko zna koji put potvrđeno da su stvarni gazde “trojke“ Konaković i njegova klapa.

Vrlo je indikativno da je ova “operacija“ u GV Općine Centar obavljena u koaliciji NiP i SDA! Tako se samo potvrđuju neke pretpostavke da će NiP nakon oktobarskih izbora biti u koaliciji sa SDA. U svakom slučaju, dešavanja u Centru su jasan pokazatelj “pucanja“ “trojke“, ali i vrlo moguća najava koalicije nakon oktobra.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …