Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ko se čudi Schmidtovim odlukama?!

Ko se čudi Schmidtovim odlukama?!

Nakon što su se na klasičan obavještajni način pojavile najave Schmidtovih intervencija u izborno zakonodavstvo, odjednom su “bosanski patriote” počeli da se čude onome što je najavljeno. Oni se, inače, uvijek “čude” svemu što ugrožava BiH. Uzrok njihovog čuđenja je vrlo jasan.
Neznanje i to ogromno neznanje na kojem već decenijama “jašu” vladajući nepismenim masama, uzrok je tog čuđenja. Portal Ekran.ba je još prilikom samog dolaska Schmidta u BiH, logičkom analizom i analizom njegovog dotadašnjeg djelovanja, utvrdio da se radi o agentu Angele Merkel koji u BiH treba uspostaviti diktaturu naroda u interesu ostvarivanja ciljeva ruske politike na Balkanu. Tada se Schmidt iznenadio da u BiH postoje i oni koji su u stanju “pročitati” njegove namjere i u nemoći pred jasnim analizama nazvao ih “čitačima misli”! Sada kada želi nametnuti rješenja za izborno zakonodavstvo, oni koji su više vjerovali svome neznanju i Schmidtu i koji nisu u stanju shvatiti da i čisto logičko mišljenje može ponuditi dokaze – čude se!
I ne preostaje im ništa drugo do da se čude, jer su vrijeme u kojem je trebalo uraditi nešto u interesu države i građana protraćili na isprazne razgovore sa onim koji je od samog početka spremao omču za državu BiH. Oni koji nisu shvatili i nisu željeli da shvate da je odbrana države moguća samo u znanju i društvenoj i humanističkoj misli, proglašavajući vjerske objekte stubovima države, danas i ne mogu drugo do – čuditi se.
Schmidtov potez je od samog početka bio očekivan. On najavljuje intervencije u izborno bez i najmanjih izmjena koje se tiču RS u ovoj oblasti. Praktično, Schmidt najavljuje da će učiniti ono što želi HDZ, ali i što je inters Rusije u BiH. Da su kojim slučajem, umjesto što su jalovo pregovarali sa njim i dolazili da mu ljube ruku u Zemaljskom muzeju, od samog početka oni koji se danas “čude” tražili Schmidtovo povlačenje, danas sasvim sigurno najava antidržavnih intervencija ne bi bilo. Međutim, neznanje svoju glupost ispoljava na način da omalovažava znanje i one koji znaju. Zato neznanje i neznalice uvijek plaćaju visoku cijenu.
Portal Ekran.ba je upozoravao na antidržavno djelovanje Damira Marjanovića, zastupnika u Skupštini KS i omiljenog lika paraobavještajnih medija. Upozoravano je da je jedini cilj ovog cirkuskog znanstvenika uništiti društvenu i humanističku misao u BiH. Samo slijepci danas ne vide da je taj cilj strateški postavljen sa htijenjem da se ukloni sposobnost bh društva da prepozna opasnosti koje prijete državi. Oni koji su tada bili indiferentni na Marjanovićevo uništavanje znanja, ili su mu čak aplaudirali na tome, danas se čude Christianu Schmidtu! Budući da nemaju znanja i imaju bitno smanjenu sposobnost mišljenja, drugo im i ne preostaje. Schmidt će pored njih svakako nastaviti da radi ono što je počeo!
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

vukovicsdp-1

Aleksandar Vuković otvoreno, oštro i jasno!

Aleksandar Vuković, predsjednik banjalučke Gradske organizacije SDP-a BiH i sve istaknutiji bh političar jasnih građanskih …

Powered by keepvid themefull earn money