Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nastavak višedecenijskog skandala: zašto Ugi Vlaisavljeviću po svaku cijenu žele produžiti radni odnos na UNSA!

Nastavak višedecenijskog skandala: zašto Ugi Vlaisavljeviću po svaku cijenu žele produžiti radni odnos na UNSA!

Nakon što je više od 80% profesora Filozofskog fakulteta (FF) jasno reklo da angažman Uge Vlaisavljevića na ovoj instituciji nije potreban i nakon što su ispunjeni svi uvjeti za njegovo umirovljenje, digla se cijela hajka sa ciljem da se Vlaisavljeviću po svaku cijenu produži radni odnos na UNSA. Neki su visoki dužnosnicu UNSA odjednom otišli na odmor, izbjegavajući da sudjeluju u proceduri umirovljavanja Čovićevog zvučnika i  zastupnika “konsocijacijske segregacije u BiH”, dok su drugi pokušali vršiti pritisak na profesore i rukovodstvo FF, angažirani su i kriminalizirani ombudsmeni, kojima se daljinskim upravljačem upravlja iz Zapadnog Mostara, ali je sve ostalo uzaludno. Nakon svega, pokušava se izmisliti neka nova pozicija za starog zastupnika segregacijskih ideja u BiH.
U znanstvenom smislu Ugo Vlaisavljević praktično ne postoji, izuzev kod intelektualnih polufabrikata poput Envera Kazaza, Nerzuka Ćurka, Dražena Barbarića i sličnih “političkih znanstvenika” i eksperata opće prakse. Razlozi “spašavanja vojnika Uge”, dakle, sasvim sigurno nisu znanstvene prirode.
Produženje radnog odnosa nakon sticanja uvjeta za umirovljenje, nije privilegija koju univerzitetski profesori dobijaju po automatizmu. Ona se ostvaruje prije svega potrebom fakulteta, ali i rezultatima u znanstvenom i društvenom angažmanu. Budući da je poznato da je Vlaisavljevićev znanstveni angažman mjerljiv jedino jedinicama mjere znanosti koje važe u HDZ i obavještajnim mrežama Beograda i Zagreba, jasno je da oni koji podržavaju Vlaisavljevića na UNSA ovog znanstvenog desperadosa štite isključivo zbog njegovog društvenog angažmana.
I tu dolazimo do stvarnog razloga podrške koju Vlaisavljević ima u određenim umreženjima. Jedino društveno priznanje koje je ovaj Čovićev zvučnik stekao, jeste državljanstvo Republike Hrvatske dodijeljeno zbog “djelovanja od značaja za Hrvatsku”! To djelovanje je takvo, da su odnosi Hrvatske i BiH na najnižoj razini od vremena bošnjačko-hrvatskog rata! Dakle, samo isti razlozi zbog kojih je Ugo Vlaisavljević (sve sa suprugom, opskurnom savjetnicom) dobio hrvatsko državljanstvo, mogu biti i razlozi podrške ovom Čovićevom trubaduru na UNSA. Drugim riječima, oni koji na UNSA podržavaju Vlaisavljevića, teško da mogu biti bilo šta drugo do dio beogradsko-zagrebačkog umreženja instaliranog kroz bošnjačku politiku. Samo oni u Sarajevu “čija djelatnost je od interesa za Republiku Hrvatsku”, danas podržavaju besprizornog Vlaisavljevića i nagrađuju ga za ono što je uradio za susjednu zemlju, nanoseći veliku štetu BiH.
Naravno, takvi će se ubrzo sami identificirati, pokušavajući Čovićevog dvorskog mudrijaša staviti u poziciju privilegiranih. Filozofski fakultet je pokazao da takve stvari u ovoj instituciji ne mogu proći. Ostaje da to konačno pokaže i Rektorat UNSA!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …