Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Mijatović komentirao antidržavni primitivizam SDA!

Mijatović komentirao antidržavni primitivizam SDA!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH i jedina svijetla tačka ovogodišnjih izbora, komentirao je događanja na protestima ispred OHR, posebno se osvrćući na primitivizam koji je ispoljavao Haris Zahiragić i drugi članovi SDA, otvoreno pokazujući da je njima stranka važnija od države. „Sve juče što se dešavalo nažalost bacilo je sjenku na veličanstveno okupljanje građana BiH. Izgradnja BiH kao zajedničke države je mnogo više od stranačkih interesa i ličnih ambicija. Još uvijek moramo sazreti i shvatiti da bi dobili državu moramo se odreći i vlasti i pozicija. Za svoju državu i svoj narod se plaća cijena, kazao je Mijatović te dodao: „Dok sam živ nastaviću borbu za cjelovitu i građansku BiH u kojoj će se svako osjećati na svome na svakom pedlju naše zemlje. I opet ću dočekati svakog u Banja Luci i garantovati glavom da ne smije niko poprijeko da ga pogleda jer i Banja Luka i Sarajevo pripadaju svima nama. Projekat Pokreta za državu je najbitniji projekat u BiH i niko ničim ga neće narušiti. Biće dana za megdna sa mnogima i moraju biti sigurni da ideja države pobjeđuje, jer ima ona stara „nemoj pa se ne boj“, kazao je Mijatović. Na kraju, Mijatović poručuje da je država iznad svega, ali cjelovita i zajednička, jer, kako kaže, sve mimo toga će doživjeti fijasko koliko god se napinjali mnogi da to sruše.
SDA je ponovo uspjela pokazati da nije državotvorna, nego etničko-plemenska organizacija čiji jedini rezultati jesu pljačka i bogaćenje pojedinaca iz vrha stranke. Pritom su, po ko zna koji put, jasno pokazali u liku Harisa Zahiragića da je razina njihove civiliziranosti otprilike na nivou zaostalih primitivaca. Video zapisi sa protesta, u kojima je Zahiragić glavni lik, to jasno pokazuju. Kome je ONO uzor i primjer, neka glasa za njega, ali istodobno neka ne očekuje da će sa ONIM imati podršku civiliziranog svijeta.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …