Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U snobizmu, malograđanštini i lažnom elitizmu pokazuju da su “svi isti”!

U snobizmu, malograđanštini i lažnom elitizmu pokazuju da su “svi isti”!

Novi SFF je pred građanima Sarajeva. Parada malograđanštine, snobizma, primitivizma i lažnog elitizma je tu, a tu su i novci koji se izdvajaju iz budžeta i daju od javnih preduzeća! BH Telecom daje čitavih 700 000 KM (zvanično, nezvanično …?!), dok sramotni načelnik Srđan Mandić, koji za znanstvene skupove ne daje ni marke, za ovu paradu primitivizma i provincijalizma daje 50 000 KM! To su samo neke od cifara od kojih se vrti u glavi!
Koliko primitivizma stoji iza ovih cifara pokazao je prije svih Samir Avdić, ministar kulture koji se u film razumije “k'o tele u kašiku”, ali nije propustio da privatnu zabavu porodice Purivatra proglasi “najprominentnijim festivalom” u Evropi! Ovom izjavom Avdić je samo potvrdio svoju nepismenost, baš kao i predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, koji je izjavio da je SFF “vrhunac turističke sezone” u Sarajevu. Siroti Magoda ne shvata da time nije rekao ništa o SFF, nego je rekao sve o turizmu za koji je on zadužen!
I tako se stvari ponavljaju! Jednako kao i SDA, tako i “trojka” podržava ovu cirkusku smotru malograđana i lažne elite. Sav novac koji je bio raspoloživ, odlazi u SFF, a znanstveni, kulturni, umjetnički i drugi sadržaji, koji nisu projekat vladajuće obitelji i koji ne spadaju u “mokre snove” nerealiziranih manekenki i realiziranih supruga prvaka “trojke”, nikada neće biti održani. To Sarajevskoj lažnoj eliti ne treba, jer to ne mogu razumjeti ni za dva života, ali im treba “crveni tepih” na kojem će sebe zamišljati ka svjetski važne spodobe. Portal Ekran.ba, kao i svih prethodnih godina, neće pratiti ovu paradu primitivizma!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …