Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Glavaš dostojanstveno i politički odgovorno, kao što je uvijek činio!

Glavaš dostojanstveno i politički odgovorno, kao što je uvijek činio!

Vlatko Glavaš, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH i jedan od istaknutih članova DF, komentirao je odluku antidržavnog Nogometnog saveza BiH o odigravanju utakmice sa Rusijom. Komentar prenosimo u cjelosti.

“Posljednja dešavanja u Nogometnom savezu BiH, najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli Nogometni savez BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije. To se događa kada u Nogometnom savezu imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije” , rekao je Glavaš.

“Tada i protiv svoje volje morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim se da je riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini. Nogometni savez mora biti vraćen u ruke onih koji vole Bosnu i Hercegovinu” , kazao je Glavaš.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …