Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ivica Puljić razgolitio bijedu “sarajevske javnosti“!

Ivica Puljić razgolitio bijedu “sarajevske javnosti“!

Reagirajući na Milanovićeve maloumnosti i otvoreno neprijateljstvo spram BiH, a prije svega na negiranje genocida u Srebrenici, Ivica Puljić je vrlo jasno, potpuno otvoreno Milanovića nazvao sramotom Hrvatske. On je ustvrdio da u Hrvatskoj vrlo malo ljudi cijeni Zorana Milanovića i jasno naznačio da on izbore za predsjednika nije dobio na narativu o negiranju genocida! Ono što sada radi Milanović, izopačenost je jednog vojnnika ruskog umreženja, ali Hrvatska nije neprijateljska zemlja za BiH, može se interpretrirati ono što je rekao Puljić.
Ujedno je upozorio i na jednu drugu činjenicu, činjenicu da je Turska mnogo više prijatelj Srbije nego BiH! Štaviše, da podržava Srbiju, a BiH koristi samo za paravan zakulisnih igara! “Genocid u Srebrenici Turska nikada nije zvanično priznala za razliku od većine zapadnih država ili recimo – Hrvatske. Turski predsjednik Erdogan i ministar vanjskih poslova Cavusoglu, prijatelji su Milorada Dodika, čovjeka koji razara BiH i tvrdi da genocid nije počinjen. Očekujem da sada netko u Sarajevu pozove na bojkot turskih proizvoda u BiH. Ili odlazak na more u Tursku. Recimo netko od građana iz BiH. Bilo tko. I da onda sve Turke, ni krive ni dužne, nazove zločincima. I da onda to ponovi hiljadu puta“, poručio je sarkastično Puljić.
Pretjerani sarkazam poznatog novinara je potpuno suvišan i kontraproduktivan! Nepotreban! Ali je tačno da u Sarajevu još niko nije pozvao na bojkot turske robe i turizma u Turskoj, kao i na zaustavljanje prekomjernog uvoza turskih proizvoda na štetu proizvođača iz BiH! Puljić je, zapravo, naslikao licemjernost i dvoličnost sarajevskih medija i javnih ličnosti i istovremeno poguban uticaj bošnjačke politike, koja za račun panislamskih ideja, otvoreno radi na štetu države BiH! U konačnici, svi koji su nekada ljetovali ili boravili u Turskoj, mogli su jasno vidjeti da su tamo Srbi i Rusi mnogo bolje prihvaćeni nego Bošnjaci, ali to očigledno ne znači ništa za bošnjačku politiku. Glupo je reči da bilo koji narod treba nazvati zločincima, ali je jednako glupo i antidržavotvorno ne distancirati se od onih politika koje BiH koriste samo kao kusur za potkusurivanje u međunarodnim odnosima i za svoj račun!

About Ekran

Check Also

K(l)ošarac najavljuje konferenciju o “Otvorenom Balkanu“ u Sarajevu!

Više nema dileme, nakon najave Saše K(l)ošarca da će u Sarajevu organizirati konferenciju o Otvorenom …