Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kad znanstvene ništice govore o znanstvenim referencama tada govori Mirjana Mavrak!

Kad znanstvene ništice govore o znanstvenim referencama tada govori Mirjana Mavrak!

Vjerovatno danas najveća sramota Filozofskog fakulteta u Sarajevu (FF) je činjenica da na ovom fakultetu predaje Mirjana Mavrak! Očigledno koruptivnim putem izabrana u zvanje profesorice i to nakon što je sama priznala da nema znanstvene reference koje su neophodne za izbor, Mirjana Mavrak danas govori o tome da Ugo Vlaisavljević “ima znanstvene reference“, podržavajući Čovićevog ideologa da bude nagrađen za širenje ideologije aparthejda! Sasvim logično! Onaj ko je znanstvena ništica ne može drugo nego hvaliti istu takvu, samo malo manju ništicu! A to je upravo slučaj Mirjane Mavrak!
Prema informacijama izvora portala Ekran.ba, Mirjana Mavrak je na sjednici NNV FF, podržavajući Ugu Vlaisavljevića, govorila/pisala o tome kako on “ima znanstvene reference“ i zato ga podržava. Kako Mavrak zna da Čovićev zvučnik ima znanstvene reference, kada ih ona sama nema (prema njenim riječima), logički nije objašnjivo. Međutim, sasvim je objašnjivo da neko ko je znanstvena nula, poput Mirjane Mavrak, podržava nekoga ko je isto to! Još ako su u istom političko-obavještajnom umreženju, svi razlozi za podršku Ugi Vlaisavljeviću su ispunjeni. Budući da je i Mavrak, kao i Vlaisavljević, naprasno počela da govori hrvatskim narječjem, jasno je da ima puno osnova da se govori o političkim motivima podrške. Još uvijek nije poznato da li je i ona poput Vlaisavljevića suradnica Instituta za društvena i politička istraživanja u Mostaru, ideološkog centra HDZ, koji je osnovan prema planovima obavještajnog ureda Miroslava Tuđmana, ali je očigledno da djeluje na tom pravcu.
Bez obzira na sve, tu nije ništa sporno! Mavrak ima pravo da podržava koga hoće, ima pravo da surađuje s kim hoće i ima pravo i da govori očigledne gluposti, kao što ima pravo i da postane redovitom profesoricom, ako joj se to dopusti. Javnost, jednako tako, ima pravo da čuje i drugu stranu, onu koja govori da je Mirjana Mavrak klasična znanstvena nula na poziciji profesorice Filozofskog fakulteta i kao takva je istinska sramota ove institucije i UNSA u cjelini, kako misle mnogi profesori FF. Kao zanstvena nula, očekivano je da Mavrak misli da Vlaisavljević “ima reference“, mada ona sama i ne zna šta su to “znanstvene reference“, posebno iz potpuno druge oblasti od one u kojoj je ona stekla doktorat i koruptivne izbore u zvanja. Ostaje činjenica da je Vlaisavljević podršku dobio od znanstvenih, ali i drugih nula (Sanjin Kodrić, primjera radi nije znanstvena, nego moralna nula), koje u konačnici u akademskom i moralnom smislu dolaze na istu razinu. Motivacija za ovu podršku je, prije svega, političke naravi, a tek potom rezultat neznanja i priglupe nezainteresiranosti.
Mavrak je očigledno motivirana politički, a njena potreba da to još obrazlaže, rezultat je njenog neznanja i svojevrsne gluposti koja se u svemu nije mogla sakriti. Ona pokazuje kako je moguće da, kao znanstvena nula, ipak bude u istoj ravni sa pojedncima koji nisu baš znanstveno ništavni poput nje, poput Sanjina Kodrića. Dovoljno je nemati moralnu supstancu i tada sve postaje jednako – i Mavrak i Kodrić! Nije li upravo to cilj Vlaisavljevićevih gazda?!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Bogičević: za svaku državu je obrazovanje najvažnije!

Bogić Bogičević je govorio za medije u povodu Dana državnosti. Tom prilikom je rekao nešto …