Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Filipović i Ramadanović dodaju kriminalne elemente skandalu Vlaisavljević!

Filipović i Ramadanović dodaju kriminalne elemente skandalu Vlaisavljević!

Nakon što je Filozofski fakultet u tri navrata “rekao NE” Ugi Vlaisavljeviću, glasnogovorniku Dragana Čovića i Milorada Dodika, uputivši ga u mirovinu, Radončićevi aparatčici su stavljeni u funkciju “spašavanja jurišnika Uge”. Sve upućuje da je ova akcija zacrtana u uredu Dragana Čovića, a da je Radončićeva služinčad samo provodi. U cilju nezakonitog ostavljanja Vlaisavljevića u radnom odnosu na UNSA, ponovo je aktiviran “plan B”, po kojem UO UNSA, kršeći sve zakonske norme, pod patronatom Muhameda Ramadanovića i Kenana Filipovića treba prigrabiti akademske nadležnosti koje nema i proglasiti da Filozofski fakultet ima potrebu za Vlaisavljevićem, mada je već tri puta rečeno da nema!
Posebno prljavu ulogu u ovoj kriminalnoj radnji, koja zaista dobija elemente krivičnog djela, ima Kenan  Filipović, generalni sekretar UNSA i rođak Vlaisavljevića, koji zloupotrebama zakonskih propisa pokušava legalizirati nešto što je svima jasno da je kriminal. On uz pomoć Murata Ramadanovića, suspektnog diplomate i predsjednika UO UNSA, inače komšije Vlaisavljevića i vjernog poslušnika Radončića, nastoji nametnuti obavezu UO da se izjašnjava o Vlaisavljevićevoj žalbi, za koju UO uopće nema nadležnosti, budući da se ne tiče radnog odnosa, nego akademskog angažmana iz kojeg mogu proisteći neka radna prava, ali samo ako je akademska zajednica odlučila o potrebi za angažmanom, što u ovom slučaju nije stanje stvari. Do koje mjere Radončićev dvojac Ramadanović-Filipović privatiziraju UO UNSA, najbolje govore informacije naših izvora koje kažu da je u par navrata Filipović čak predsjedavao sjednicama UO, sve po nalogu Ramadanovića! Informacije o ovakvim zloupotrebama, budući da dolaze od izvora iz UO, svakako bi trebale biti predmetom provjere nadležnih institucija. Ukoliko su one tačne, prema mišljenju pravnih eksperata, nema sumnje da se radi o činjenju krivičnog djela!
Kako je propali student Pravnog fakulteta u Sarajevu postao generalni sekretar UNSA, pitanje je za posebno istraživanje portala Ekran.ba. Međutim, činjenica da Filipović, vođen zapovjedima sa Tornja i rodbinskom povezanošću sa Vlaisavljevićima na svaki način nastoji svom rođaku obezbijediti protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada maraka, gurajući UO da donese odluku koju je on sročio, govori o tome da je UNSA u ozbiljnoj krizi izazvanoj načinom na koji se vodi UO! Postaje sve jasnije da je najveći problem na UNSA danas funkcioniranje pravne službe koju vodi Kenan Filipović, a kroz koju se generiraju problemi koji opterećuju UNSA i vuku ga na samo dno akademskih rangiranja.
U svakom slučaju, Filipović je, uz pomoć Ramadanovića, nametnuo to da tačka dnevnog reda UO UNSA 22. 9. bude izjašnjavanje o nesuvislom zahtjevu Uge Vlaisavljevića. To je posljednji pokušaj SBB umreženja da, po nalogu iz ureda Dragana Čovića, na UNSA provede ideju kako jedan može vrijediti više od stotinu, samo ako pripada ideji “srpskog sveta”! U slučaju Vlaisavljević doslovno se radi o tome! Postavlja se pitanje do kada će Kenan Filipović manipulirati pravnim normama i UNSA gurati u pravcu ostvarivanja interesa onih koji otvoreno rade protiv državnosti BiH?! Portal Ekran.ba će u narednom periodu istražiti skandalozni put Filipovića od propalog studenta do generalnog sekretara, iz kojeg se može vidjeti kako se sa ogromnim neznanjem može napredovati ukoliko se angažira uticajni otac i umreženje kojem on pripada. U  svemu tome, posebno je zanimljiva uloga Filipovića u stvaranju sukoba Rektorata UNSA i Medicinskog fakulteta, odnosno plasiranja informacija o diplomi Sebije Izetbegović i  drugih dezinformacija koje su, bez inicijalnog htijenja rektora, dovele do ovog sukoba. Prema neprovjerenim informacijama, koje će portal Ekran.ba istražiti, upravo je Filipović, dezinformirajući nadležne u rektoratu, generirao ovaj sukob.
U akademskom smislu, Ugo Vlaisaavljević je prošlost, ali u pravnom, društvenom i političkom smislu on je i dalje pouzdan pokazatelj i mjesto na kojem se otkrivaju oni koji slijede politike koje on zastupa. U slučaju dešavanja oko UO UNSA i nebuloznih pismena kojim je Filipović nastojao iznuditi produženje radnog angažmana za Čovićevog ideološko teklića, nedvosmisleno je u pitanju politika i kriminalno uvođenje privilegija za one koji djeluju u interesu “srpskog sveta”. Prema svemu sudeći, Filipović i Ramadanović su upravo službenici politike “srpskog sveta”, koji stvarajući tenzije na Univerzitetu ovu instituciju permanentno drže u stanju tenzije koje onemogućavaju normalan rad na fakultetima i u istraživačkim oblastima. Kroz nebulozna pravna rješenja, ali i odluke UO UNSA, širi se apatija i defetistički direktno utiče na produktivnost Univerziteta. U slučaju Vlaisavljević želi se otvoreno pokazati da jedan profesor “srpskog sveta”, ima veću moć od stotinu onih koji nisu u ovoj opciji! Na tome, prema svemu sudeći, rade predsjednik UO UNSA Ramadanović i generalni sekretar iste institucije Kenan Filipović, koji je već nanio ogromnu štetu. Radi toga jer razne Sibele Zvizdić i Amele Dautbegović, realno znanstvene ništice na poziciji profesorica, nisu u stanju shvatiti političku igru koju igraju oni koji na UNSA provode politike koje zastupa Vlaisavljević, to im donekle i prolazi! Ipak, ostaje da se vidi kako će u narednim danima konačno završiti ova kriminalna farsa koju je prije svih započeo Kenan Filipović! Na potezu je UO UNSA!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

izbori-bih-glasanje-izborni-zakon

Danas šutimo o izborima!

Dan je predizborne šutnje – danas šutimo o izborima! Nije li smiješno?!

Powered by keepvid themefull earn money