Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / I šta ćemo sad: “SNSD sigurno neće potpisati nikakav koalicioni sporazum”!

I šta ćemo sad: “SNSD sigurno neće potpisati nikakav koalicioni sporazum”!

Osmorka je, očigledno, u sve većim problemima da građanima BiH objasni zašto je glavni cilj njihove političke akcije – izbacivanje SDA iz vlasti! Očigledno je da ova skupina stranaka radi po nalozima zapadnih ambasada i da im nije problem biti u koaliciji sa SNSD i HDZ, ali im je neprihvatljivo biti partner sa SDA! Glavna izmišljotina “osmorke” u opravdavanju takve politike je – programska koalicija!
Međutim, nakon što se otkrilo da je “program” te koalicije diktirao Dragan Čović, sada je jasno da od “programske koalicije” nema ništa, jer je Dodik jasno i nedvosmisleno rekao: “SNSD sigurno neće potpisati nikakav koalicioni sporazum”! Dakle, od programa nema ništa! Sada će se u “osmorki” vjerovatno vaditi na to da imaju “programsku koaliciju” za FBiH, a da na državnom nivou imaju … ne zna se šta, ali sasvim sigurno savez sa SNSD!
Nema sumnje, za “osmorku” nisu problem antidržavne politike HDZ i SNSD, ali je problem nacionalizam SDA i korupcija u najvećoj bošnjačkoj stranci. Kao da te korupcije nema u SNSD i HDZ, čak i više nego u SDA! Očigledno, jedini zadatak je predati BiH u ruke Beograda i Zagreba i “osmorka” za šaku vlasti bez ograda ide prema tome! Kako će građani reagirati na to, ostaje da se vidi, ali je sve manje dilema da “osmorci” ne smetaju antidržavne politike, ako će oni biti njihovi partneri.

About Ekran

Check Also

Bogičević: za svaku državu je obrazovanje najvažnije!

Bogić Bogičević je govorio za medije u povodu Dana državnosti. Tom prilikom je rekao nešto …