Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Diletanti u Skupštini KS

Diletanti u Skupštini KS

Da je Skupština KS jedina institucija sa više diletanata u svojim redovima od Vlade KS I Vlade FBiH, pokazalo se na posljednjoj sjednici. Na ovoj sjednici je usvojen  izvještaj o neradu Vlade KS. Za skupštinske zastupnike nije problematično to što u Sarajevu vladaju psi lutalice, što je jedino kriminal u stalnom rastu, što policija više šuruje sa kriminalcima, nego što se bavi suzbijanjem kriminala, što cijene životnih potreba stalno rastu, što se javna preduzeća raspadaju, što je popularni Cvaja obrazovanje doveo na nivo Ugande … Ništa od toga nije bilo interesantno zastupnicima. Interesantne su samo sume novca koje dobijaju za svoj nerad.

Ali, od svega je još najsmješnije donošenje mjera za “čišći zrak“ u Sarajevu. Kakvi diletanti sjede u skupštinskim klupama moglo se vidjeti po ovim mjerama. Rečeno je, na primjer, da će biti pooštreni kriteriji za izdavanje dozvola za korištenje energenata?! Drugim riječima, oni koji žele zakonski da budu čisti, imat će više problema! Kao da će neko ko se grije na ugalj tražiti dozvolu od Konakovića da bi mogao da i dalje nesmetano zagađuje ionako zagađen zrak u Sarajevu?!

Zastupnici u Skupštini KS, nisu nikada čuli, a pretpostavljamo ni vidjeli kako izgledaju civilizirana rješenja ovog problema. Njima očigledno nije moguće, ili je veoma teško shvatiti da se mjere zabrane moraju kombinirati sa stimulativnim mjerama. Umjesto da stimuliraju korištenje ekološki prihvatljivog ogrjeva, oni uvode mjere zabrane koje ionako niko neće poštovati! Teško je naći diletantskije rješenje od ovoga!

Zato građanima koji su birali ovu i ovakvu Skupštinu KS, preporućujemo da u cilju borbe protiv zagađenja u Sarajevu, za ovu zimu obavezno nabave gas-maske! Zagađenje će, sigurno, biti još veće nego proteklih godina. Razlog je vrlo jednostavan: ekonomska moć građana je u stalnom padu! Sasvim je sigurno da će ove zime biti još više uglja za loženje i još više starih automobila za prevoz. I sasvim je sigurno da Skupština KS, baš kao i Vlada, nemaju pojma kako riješiti ovaj problem. Zato, dragi građani, gas-maske na glavu i uživajte u rezultatima vašeg biranja na izborima!

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money