Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nečinjenjem Schmidt podržava antibosanske snage!

Nečinjenjem Schmidt podržava antibosanske snage!

Mnogo je razloga bilo da Christian Schmidt učini sve da SDA izgubi vlast! Još više razloga bilo je da učini sve da iz vlasti izbaci SNSD i HDZ! SDA je izbacio, a HDZ ojačao, što govori u prilog tome da Schmidt nije imao na umu ništa dobro za građane BiH kada je uklanjao SDA.
Nakon što je to učinio, Schmidt je najavio svoje intervencije i u RS. Do danas niti jednu nije učinio, ali je Dodik organizirao proslavu neustavnog dana RS. Šta je Schmidt učinio? Izdao saopćenje: “Učešće i prisustvo javnih službenika u takvim proslavama predstavlja očito nepoštivanje ovlasti i odluka Ustavnog suda BiH koje su konačne i obavezujuće te ih svi moraju poštovati. Obaveza je svih, a prije svega predstavnika izvršnih, zakonodavnih i sudskih organa u BiH, da se ponašaju u skladu sa ustavnim i zakonskim poretkom zemlje i da se suzdrže od aktivnosti koje podrivaju izgradnju, povjerenje i nespojive su sa evropskim vrijednostima inkulzije, tolerancije, pravde, solidarnosi i nediskriminacije. Visoki predstavnik će nastaviti raditi na na zaštiti Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH”, saopćeno je iz OHR-a. Zahvaljujemo se na informacijama koje nikome ne trebaju, jer ono što je rečeno znaju i djeca u BiH. Umjesto da djeluje, Schmidt šalje saopćenja. Na taj način visoki predstavnik podržava antibosanske snage, koje su očigledno svjesne da neće biti sankcionirane za svoja nezakonita djelovanja.
Štaviše, Schmidt i zapadne ambasade izmišljaju “osmorku“ da bi napravili “bošnjačkog partnera“ onima koji ruše državnost BiH. Nije li svakim danom očiglednije da je Schmidt jedna od glavnih poluga rušenja državnosti BiH? Ukoliko ne djeluje ni nakon neustavnog obilježavanja dana i simbola koji vrijeđaju većinu građana BiH, a uz to krše presude Ustavnog suda BiH, onda više nema nikakvih dilema, ako ih uopće je nekad i trebalo biti.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …