Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Jedino je Ekran.ba od početka interpretirao Christiana Schmidta kao što to danas čini ugledni i čuveni njemački ZDF!

Jedino je Ekran.ba od početka interpretirao Christiana Schmidta kao što to danas čini ugledni i čuveni njemački ZDF!

Nakon kratke reportaže ZDF, drugog kanala Njemačke televizije, sve je potpuno jasno u vezi sa Christianom Schmidtom. Radi se o kršćanskom fundamentalisti koji u BiH multiplicira probleme i destabilizira državu! To je, ukratko, sažetak kratkog osvrta uglednog ZDF na djelovanje Schmidta u BiH!
Ovako rezolutan stav i jasnu interpretaciju u BiH je imao jedino portal Ekran.ba, koji je prije odlaska na “rukoljub“ domaćih “političkih veličina“ upozoravao da Schmidt dolazi iz političke opcije koja je neprijateljska prema BiH! Svakim danom se pokazuje koliko je to tačno! Pokazuje se, međutim, da stvar bude gora, da Christian Schmidt ne samo da je politički protivnik države BiH, nego je i njegov fundamentalistički svjetonazor nesumnjivo neprijateljski prema islamu kao religiji i svjetonazoru, pri čemu visoki predstavnik i građansku politiku u BiH stavlja u red politika koje su neprihvatljive za njegovo gazdovanje našom zemljom.
Nakon svega što je do sada učinio i priloga ZDF, nema više nikakve sumnje da Schmidt, u interesu BiH, mora biti smijenjen. Već na njegovom dolasku, portal Ekran.ba je, zahvaljujući izvorima bliskim vrhu njemačkog SPD, upozoravao da je Schmidtov strateški cilj obesmišljavanje OHR! Danas je to potpuno jasno! Ono što se, ipak, nije očekivalo, jeste da će Schmidt pokušati uvesti aparthejd kao legitimno sredstvo upravljanja društvom. Učinio je upravo to i zato bi morao biti smijenjen!
Istraživači tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …