Home / VIJESTI / SVIJET / Neil Young priprema službeno izdavanje dvaju bootlega iz 70-ih

Neil Young priprema službeno izdavanje dvaju bootlega iz 70-ih

Dva projekta o kojima se dugo raspravljalo u taboru Neila Younga konačno će ugledati svjetlo dana ovog proljeća. Dana 14. travnja, Young će objaviti “High Flyin’”, snimku s niza nastupa uživo iz 1977. s kratkotrajnim bendom The Ducks, te “Somewhere Under the Rainbow”, snimljen uživo na koncertu u Rainbow Theatreu u Londonu 5. studenog 1973. godine.

Na “High Flyin’” uz Younga sviraju gitarist Jeff Blackburn, basist Moby Grapea Bob Mosley i bubnjar Johnny Craviotto tijekom više od 20 nastupa u raznim malim prostorima u Santa Cruzu. To su bile jedine svirke koje je bend ikada svirao, a sadržavale su samo nekoliko poznatih Youngovih pjesama, uključujući “Long May You Run,” “Mr. Soul”, “Are You Ready for the Country”” i tada novu “Sail Away”.

“Somewhere Under the Rainbow” snimljen je tijekom turneje na kojoj se pretprogramirao materijal s tada neobjavljenog albuma “Tonight’s the Night” uz pratnju Santa Monica Flyersa koje čine gitarist Nils Lofgren, pedal steel svirač Ben Keith te bubnjar Crazy Horsea Ralph Molina i basist Billy Talbot. Young je još uvijek žalovao zbog nedavne smrti gitarista Crazy Horsea Dannyja Whittena i člana ekipe Brucea Berryja od predoziranja heroinom, a često je nastupao pod očitim utjecajem alkohola.

Devet od 14 pjesama je s ploče “Tonight’s the Night”, koja će se naći u trgovinama tek u lipnju 1975. godine. Grupa je također svirala “Flying on the Ground Is Wrong” Buffalo Springfielda, “Helpless” Crosbyja, Stillsa, Nasha & Younga i starije Youngove pjesme poput “Cowgirl in the Sand”.

Young je nedavno prvi put zasvirao uživo nakon pandemije nastupivši s dvije pjesme na skupu u Britanskoj Kolumbiji za pokret za zaštitu šuma United for Old Growth. Nastupit će i na dobrotvornoj priredbi Light Up the Blues (koju vodi dugogodišnji kolega iz benda Stephen Stills) 22. travnja u Greek Theatre u Los Angelesu. Tjedan dana kasnije, Young će sudjelovati na proslavi 90. rođendana Willieja Nelsona u Hollywood Bowlu tijekom vikenda 29. i 30. travnja.

Prije bootleg izdanja, Young i sadašnji članovi Crazy Horse izdat će 31. ožujka “All Roads Lead Home” koji potpisuju kao Molina, Talbot, Lofgren & Young.

Izvor: ravnododna

About Ekran

Check Also

Delegacija koja je odala počast vojsci RS u Bratuncu, samo je slijedila kontinuitet politike EU

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH …