Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sattler poslao poruku sa Bešlićevog koncerta: ovo je “kultura” koju EU podržava u BiH!

Sattler poslao poruku sa Bešlićevog koncerta: ovo je “kultura” koju EU podržava u BiH!

Johann Sattler se našao na koncertu Halida Bešllića! Šta je to trebalo da znači? Očigledno, njegovo prisustvo je bilo poruka za građane naše zemlje! Nema sumnje da njega Bešlićeva kafanska izvođenja ne mogu zanimati, jer jednostavno ne dolazi iz tog miljea. Zašto bi, recimo, Sattler bio na koncertu Bešlića, a nismo ga mogli vidjeti na nedavnom koncertu Stinga u istoj dvorani? Uvažavajući i to da Sattler možda (vrlo vjerovatno) dovoljno i ne zna o Stingu, zašto bi mu mogao Bešlić biti bliži?
Nema razloga ni logičkog osnova za to! Ali ima dosta osnova da je Sattler sa koncerta Bešlića želio poslati jasnu poruku: ova kafanska urlanja su “kultura” koja je za Bosance i Hercegovce i mi podržavamo da to bude vaša kultura!
Sattler je, primjerice, svojevremeno odbio da podrži regionalnu znanstvenu raspravu o EU, koja je vođena u Sarajevu! To je ono što nije za nas i to on ne podržava kao pravac društvenog razvoja u BiH! Baviti se znanošću, nije poželjno za Sattlera, ali je Bešlić baš po mjeri onoga što on i evropski desničari podržavaju da bude kulturni domet u BiH! Zato se Sattler slikao na Bešlićevom koncertu, poručujući: podržavamo vas da budete ovakvi i da vam Bešlić bude vrh “kulture”!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …