Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dešava se upravo ono što je Ekran.ba najavljivao!

Dešava se upravo ono što je Ekran.ba najavljivao!

Schmidtova izjava o “dvojnoj državnosti“ je najava upravo onoga što je Ekran.ba predviđao već godinama! Portal Ekran.ba je upozoravao da je kvaziakademska priča o konsocijalnom društvenom uređenju, na jednoj strani, i čisto politička priča, povezana sa prvom kvaziakademskom, o suverenitetu naroda nad državom BiH, zapravo stvaranje temelja za podjelu države! Sada se to najavljuje u izjavama Schmidta! BH vlasti i tzv. “bosanske stranke“ su to jednostavno zanemarile, njima je bilo važnije ko je direktor BH Telecoma, Elektroprivrede i sl.! Sada se nalazimo pred projiciranim “faktičkim stanjem“ u kojem se suverenitet države gubi i prepušta narodima! Godinama je portal Ekran.ba najavljivao, pokazujući to na očiglednim i simptomatskim primjerima, da se radi na interpretaciji BiH kao zajednice naroda, a ne državi koja svoju državnost ima više od hiljadu godina!
Kada je portal Ekran.ba upozoravao da je Schmidt u BiH poslat da ugasi OHR i BiH dovede do kraha, svi “(pro)bosanski“ političari su mu otišli na rukoljub u Zemaljski muzej! danas govore kako provodi politiku “kršćanskih vrijednosti“! Toliko gluposti i neznanja kod onih koji bi trebali da vode državu i utiču na kreiranje društva, u Evropi sasvim sigurno nema! Rezultat je Schmidtovo derogiranje Ustava FBiH i potpuno ukidanje vladavine prava, koji su u BiH prodavani kao šarena laža sa kojom građanima treba oduzeti državu.
Istovremeno, montirana je čitava mreža paraobavještajnih medija, koji su služili za afirmiranje onih umreženja koja danas sudjeluju u dezintegraciuji države. Napadani su pojedinci i organizacije koje su bile građanski orijentirane, jer su upravo one prepoznate kao opasnost za koncept BiH kao zajednice naroda! U tome su, svako na svoj način, činjenjem ili nečinjenjem sudjelovali svi, od IZ do političkih stranaka i raznih nevladinih organizacija. Rezultat je derogiranje građanskih vrijednosti, koje je kulminiralo ukidanjem Ustava FBiH. Sada se govori o “dvojnoj državnosti“, što u potpunosti odgovara nacionalističkim politikama i doslovno predstavlja udar na državnost BiH.
Predviđanja portala Ekran.ba su bila tačna! Nije bilo osvrtanja na njih, a oni koji nisu čitali, sada će da “slušaju oluju“ koja se postupno nadvija nad BiH. Najgore od svega je da isti oni ni danas ne slušaju glas razuma i znanja, nego se vode osobnim interesima. Još uvijek se može dosta toga učiniti, ali na vidiku nema niti jedne inicijative i snage koja je spremna da počne sa državotvornim djelovanjem. Očigledno, premalo je znanja i razuma u “bosanskom bloku“ politika, što će sigurno, kao i uvijek u historiji, rezultirati katastrofalnim posljedicama.
Država nestaje gubljenjem vrijednosti, značaja pojedinaca i institucija koje te vrijednosti zastupaju i promoviraju, a u BiH je politička agresija na zemlju počela upravo na taj način što su derogirani pojedinci i institucije koje su zastupale ideju građanske BiH, dakle državnosti! BH javnost je bla zaokupljena uživanjem u monstruoznim napadima na ugledne građane i institucije i pred očima su im nestajale društvene vrijednosti u svemu tome. Zato danas Schmidt može bez problema da govori o “dvojnoj državnosti“ (kategorija koja ne postoji ni u pravu, niti u teoriji državnih uređenja), pripremajući osnov za podjelu države! Najgore od svega je što su građani BiH uživali u vlastitoj propasti! Sada to uživanje dolazi na naplatu i krajnji je momenat da učine nešto na spasavanju budućnosti vlastite djece.
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …