Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zmije u centru Sarajeva ne treba nikoga da čude!

Zmije u centru Sarajeva ne treba nikoga da čude!

Na društvenim mrežama se širi snimak zmije koja gmiže na parkingu kod SCC, u centru Sarajeva. Sada se svi zgražavaju nad ovim snimkom! Naravno, zgražavaju se oni koji nisu željeli da vide da je Sarajevo već godinama totalno zapušten grad! Ekspanzija zapuštenosti nastupila je sa uspostavom vlasti “trojke”, ali i za vrijeme SDA stanje nije bilo punom bolje. Krajnji rezultat kulturne i civilizacijske zapuštenosti jeste zanemarivanje obaveza vršenja dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija na gradskim i prigradskim područjima.
Tako se opća kulturna zapuštenost Sarajeva oličila u zmijama koje gmižu centrom grada! Nekada su u Sarajevo dolazila svjetski relevantna imena iz različnih oblasti kulture i znanja, a danas je glavni grad BiH osuđen na to da mu je ministar spoljnih poslova čuveni Elmedin Dino Konaković. Oni koji su nekada, u vrijeme promocije Sarajeva u Evropi, izmišljali razloge za kritizerstvo (ne za kritiku), danas su glasnogovornici i vlast u gradu u kojem je stanje takvo da se zmije osjećaju da su na “svom  terenu”! Grad koji se ne sjeća svojih svijetlih trenutaka, a sa Benjaminom Karić je teško sjetiti se nečeg takvog, zaslužuje zmije u svom centru!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …