Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Montirani proces “Bubica i drugi“ bio je prvi jasan dokaz političke kontrole nad pravosuđem!

Montirani proces “Bubica i drugi“ bio je prvi jasan dokaz političke kontrole nad pravosuđem!

Sjećate li se montiranog pravosudno-policijskog procesa “Bubica i drugi“? Tada su hapšeni nevini, ugledni građani (profesori, javni djelatnici, poduzetnici, državni službenici…), tada je politika izdala zahtjev za optužnicom i tada je čuveni Elmedin Dino Konaković također bio glavni akter političke montaže ovog pravosudnog zločina. Nakon svega, dokazano je da su svi uhapšeni nevini, ali je dokazano i to da je Konaković sa banditima oko sebe nezakonito rasknjižio imovinu Elektrotehničkog fakulteta i prepisao je na KS! Nije odgovarao za ovu sudski dokazanu nezakoniti radnju, moglo bi se reći i kriminalnu radnju!
Zašto Konaković nije odgovarao barem tada, kada je sve sudski dokazano i zašto su morali biti hapšeni ugledni građani Sarajeva, svi odreda građanske političke orijentacije, onima koji gledaju svojim očima bilo je jasno već tada. Portal Ekran.ba je pisao o tome! Oni koji tada nisu shvatili, počinju shvatati sada, a oni koji ne shvataju ni sada ili neće da shvate ili neće nikada ni moći da shvate!
Uglavnom, sve je jasno izuzev jednog: da li pravosuđe u BiH kontrolira domaća politička mafija, ili strane organizacije i institucije? Izgledalo je da pravosuđe kontroliraju Dodik, Čović i Izetbegović, ali sada puno više liči na to da iza svega stoje strane ambasade, odnosno institucije koje su i stvorile ovako monstruozan i koruptivan pravosudni sistem.
Hadžibajrić i Memić, prema onome što je u javnosti odavno poznato, zaista su suspektne načelničke figure. Posebno Memić! Dosta je tu sumnjivih stvari koje su činili godinama. Suspektan je od početka i Skaka. Portal Ekran.ba je prvi dovodio u pitanje ne samo njegovu kompetentnost, nego i kredibilnost da bavlja funkciju gradonačelnika. Dakle, nikada nije bio “miljenik“ portala Ekran.ba! Međutim, mora se postaviti pitanje zašto on leži u zatvoru, a ne leže i brojni drugi koji su radili i gore stvari od Skake?! Očigledno, odgovor je samo jedan – zato jer njegovo hapšenje odgovara političkom trenutku!
Podsjetimo se ponovo da je ova hapšenja, kao i svojevremeno u slučaju Bubica, najavljivao i nad njima likovao predsjednik NiP Konaković! “Dolazimo po vas“, u stilu gestapo-agenata reći će Konaković, u glasu ne susprežući želju za nasiljem nad onima po koje dolazi. Sada se sve jasnije vidi po koga je najavljivao da će doći Konaković Baš kao što se vidi i da SDP ove “dolaske“ podržava, baš kao što je svojevremeno podržavao hapšenje svojih istaknutih članova i intelektualaca u slučaju Bubica! Tada se SDP čistio od svega što je imalo intelektualni i moralni kapacitet, a danas kapitalizira to čišćenje u koaliciji sa Konakovićem, koji je u to vrijeme SDP uspoređivao sa zločincima! Očigledno, taj SDP o kojem je govorio Konaković i ovaj koji danas vidimo, nisu ista stranka! Baš kao što je čigledno da je pravosuđe pod kontrolom onih koji kontroliraju i ovu anticivilizacijsku koaliciju.

About Ekran

Check Also

Počinju i drugi shvatati: ovakvi kakvi su javni servisi u BiH ne trebaju građanima!

Nakon što su isplivale informacije o tome da BHRT1 sve svoje kapacitete daje na prijenos …