Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vanrednom sjednicom UK i Vlada KS mažu oči Sarajlijama!

Vanrednom sjednicom UK i Vlada KS mažu oči Sarajlijama!

Vanredna sjednica Vlade KS, inicirana saobraćajnim ubojstvom mlade doktorice Azre Spahić, samo je zamazivanje očiju Sarajlijama od strane Uka i njegove nespoosbne Vlade KS. Oni će sada, kao, poduzeti nešto da se ovo više ne dešava! Šta su čekali do sada? I do sada je bilo sličnih ubojstava, pa očigledno nisu poduzeli ništa efikasno! Opravdano je vjerovati i biti  siguran u to da ni sada neće poduzeti ništa!
Umjesto da policajce koje su u proteklom periodu nemilice primali, pošalju na ulice i da operativnim radom preduprijede događaje u kojima stradavaju građani Sarajeva, vlasti spavaju u udobnim foteljama koje su osvojili prevarom. Građani se svakodnevno mogu uvjeriti u to da gradske ulice nikad nisu bile u gorem stanju. Nekoliko glavnih saobraćajnica se radi već više od godinu dana i u njima je saobraćaj doveden do kolapsa. Vlada KS ništa ne čini da se stanje popravi. Brojne ulice već odavno zahtjevaju obnovu, a kriminal u Sarajevu je jedina društvena pojava koja je u ekspanziji.
Direktni krivac za stanje u glavnom gradu BiH je vlast “trojke”. Obrazovanje je na najnižem mogućem nivou, a kultura i znanost postoje samo u džepovima likova poput Damira Marjanovića i Edina Zupčevića! To je rezultat “trojkaške” vlasti! Posljedice su, kao što možemo gotovo svakodnevno vidjeti, katastrofalne! Što je najgore, takve posljedice odnose ljudske živote! U Vladi KS nemaju ni primisao o tome da bi neko od ministrara, u prvom redu Admir Katica, morao odgovarati za ovakvo stanje! Za njih je stradanje Azre Spahioć incident, a za one koji stvari posmatraju u cjelini, kontinuitet u životu Sarajlija!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …