Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Cirkuski znanstvenik Marjanović imenovan za direktora instituta u Hrvatskoj – gdje su sada oni koji su negirali njegovo paraobavještajno umreženje?!

Cirkuski znanstvenik Marjanović imenovan za direktora instituta u Hrvatskoj – gdje su sada oni koji su negirali njegovo paraobavještajno umreženje?!

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik stranke Za nove generacije Damir Marjanović imenovan je za direktora Instituta za antropologiju Zagreb čiji je osnivač Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Tako je predsjednik stranke koja egzistira u Sarajevu, a koji obavlja dužnosti zastupnika u Skupštini KS i delegata u Domu naroda Parlamenta Federaciji postao službenik Vlade Republike Hrvatske. Kakve veze Marjanović ima sa antropologijom, vjerovatno zna samo njegov mentor Dragan Primorac, a kakve veze ima sa (para)obavještajnim uredom Miroslav Tuđman, građani su mogli čitati na stranicama portala Ekran.ba. Sada, nakon što je iznebuha imenovan za direktora jednog instituta u Hrvatskoj, sa kojim usput rečeno nema nikakve veze, valjda je i najglupljim jasno da je to nagrada za njegovo “delanje“ u BiH i uništavanje obrazovanja u Sarajevu.

Podsjetimo se, na sličan način, ekspresnim dobijanjem državljanstva, nedavno je i bračni par Vlaisavljević postao državljanima Hrvatske. U obrazloženju je stajalo za “izuzetne zasluge“! Sada je za iste takve zasluge Marjanović imenovan za direktora! Od BH javnosti je na svaki način skrivano da Marjanović u Hrvatskoj posjeduje nekretnine u milionskim vrijednostima, te da su njegova primanja u BiH iznad 22 000 KM mjesečno?! Sve gluposti o njegovom znanstvenom kredibilitetu, mogu se provjeriti na Webometricsovoj listi, na kojoj Burch univerzitet, na kojem djeluje ovaj paraznanstvenik, po rangu spada u one institucije koje se zovu univerzitet, ali znanosti nemaju ni u tragovima. Uostalom, nije li općepoznato da je ovaj univerzitet sve drugo, a ponajviše obavještajno središte, samo ne institucija koja se bavi znanošću i obrazovanjem.

About Ekran

Check Also

Delegacija koja je odala počast vojsci RS u Bratuncu, samo je slijedila kontinuitet politike EU

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH …