Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dok Bečarević otkriva da je Schmidt u funkciji HDZ, pojma nema da je Kenan Vehabović NIPu prenosio sve u vezi sa njegovim radom?!

Dok Bečarević otkriva da je Schmidt u funkciji HDZ, pojma nema da je Kenan Vehabović NIPu prenosio sve u vezi sa njegovim radom?!

Almir Bečarević ministar u Vladi KS (još uvijek), otkriva ono što svi znamo – da je Christian Schmidt pijun u politici HDZ, pojma nema da je njegov prvi suradnik, Radončićev “mali od palube za prljave poslove” Kenan Vehabović, inače sekretar ministarstva kojim rukovodi Bečarović, prenosio sve informacije koje su vezane za njegov radi i dešavanja u njegovom ministarstvu. Prema inforacijama izvora portala Ekran.ba, Vehabović je bio direktno na vezi sa pojedincima iz NiP, kojim je precizno prenosio dešavanja u Ministarstvu komunalne privrede i namjere ministra Bečarovića vezane za izbore i namještenja u komunalnim preduzećima, ali i postupanja prema preduzećima i odrgovornim licima u njima. Tako su spriječene sve Bečarevićeve akcije vezane za pokušaj uspostavljanjan kontrole nad komunalnom privredom i anulirani kadrovi koji su slijedili zakonske procedure i instrukcije Bečarevića.
Vehabović je, navodno, uživao povjerenje Bečarevića i smatrao ga profesionalcem, ali nije bio upoznat sa koruptivnim elementima i sumnjama iz njegove sramne karijere državnog službenika. Prema informacijama izvora portala Ekran.ba on i danas smatra Vehabovića pouzdanim suradnikom, mada se i sam čudio “curenju” informacija iz Ministarstva. Kenan Vehabović, prema navodima istih izvora, na temelju svojih doušničkih aktivnosti, planira za sebe obezbijediti novu poziciju, na kojoj bi, kako je sam govorio, “konačno bio na mjestu koje zaslužuje”. Navodno, radi se o ministarskoj poziciji! Nije li Kenan Vehabović slika i prilika današnjih političkih karijerista i odsustva svakog morala u političkim institucijama?

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …