Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / I posljednja isprika za izdaju je propala: BiH nije u pregovorima za ulazak u EU!

I posljednja isprika za izdaju je propala: BiH nije u pregovorima za ulazak u EU!

Već više od dvije godine “trojka“ trubi da sve što rade, rade radi približavanja EU! Sada vidimo da od toga nema ništa: BiH nije dobila zeleno svjetlo za pregovore o pridruživanju, tako da je i posljednja isprika za njihovu izdaju države propala! Naravno, njima je to bila samo isprika, a iza isprike se skrivaju prljavi poslovi i osobni interesi, koji su učinili da danas u BiH ima manje države nego ikad!
Smiješno je pričati kako su pregovori o pridruživanju vrijedili prodaje državnosti! Svi smo vidjeli šta je bilo sa Makedonijom, oni su  ime države promijenili, ali nisu ušli u EU! I neće ni ući! Baš kao i BiH! Konačno treba shvatiti da EU više ne može biti ni isprika za bilo šta, a posebno ne za prodaju države! BiH mora raditi na vlastitom integritetu i na razvoju državnosti, a na tom putu nema mjesta izdajstvima. “Trojanci“ su ostali bez šarene mašne u koju su željeli svezati svoju izdaju i predstaviti je nečim lijepim za građane BiH. Ostala je izdaja bez mašne!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …