Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Tako to radi “trojka”: visokim obrazovanjem u Sarajevu će se doslovno upravljati iz Zagreba!

Tako to radi “trojka”: visokim obrazovanjem u Sarajevu će se doslovno upravljati iz Zagreba!

Nakon što je izglasana nova Vlada KS sa starim prvostupnikom Nihadom Ukom na poziciji premijera, jasno je da je cijela ova priča čista lakrdija u režiji “trojke”. Visokim obrazovanjem, koje je sada i doslovno neformalno prepušteno cirkuskom znanstveniku Damiru Marjanoviću, sada će biti i neposredno upravljano  iz Zagreba. Marjanović je, kao što je poznato javnosti, tamo izabran na jednu direktorsku poziciju, a opskurna nova ministrica Adna Bašić Mesihović samo će izvršavati naloge koje joj bude slao njen gazda. Bašić Mesihović, inače, do sada niti jednom nije javno pokazala intersovanje za obrazovanje, a njen znanstveni kredibilitet je takav da dobacuje jedino do Viteza i Doboja, gdje je imenovana za docenticu.
Da stvar bude gora, Bašić je, izgleda, u dosadašnjem radu bila sklona malverzacijama i skandalima. Zastupnik SDA Mahir Dević kazao je na sjednici Skupštine KS kako su jutros u Klub SDA dobili dokumente odluka o otkazu ugovora o radu, sada već ministrice visokog obrazovanja, Adne Bešić Mesihović zbog zloupotrebe prava korištenja bolovanja. Dević je upitao potom premijera je li ovo istina. Naravno, odgovor nije dobio!
Tako je “trojka” još jednom pokazala da joj nije važno ništa osim fotelja pojedinaca. Visoko obrazovanje je doslovno predato na upravljanje Zagrebu, što znači da glavni generator razvoja društva neće raditi u interesu BiH, nego Hrvatske i stranih centara moći. Nakon što je ovo učinjeno, teško je imati dilemu oko toga da li je “trojka” izdajnička organizacija!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …