Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Igor Crnadak objavio elemente dogovora Dodika i Schmidta

Igor Crnadak objavio elemente dogovora Dodika i Schmidta

Igor Crnadak je objavio pet elemenata dogovora Dodika i Schmidta postignutog na nedavnom sastanku.

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu.
U tom cilju Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

2. Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”. Na taj način funkcioneri SNSD-a će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidta ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Republici Srpskoj.

3. Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD-u omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana – napisao je Crnadak.

Portal Ekran.ba je već imao informacije, koje su objavljene, da je Dodik pod kontrolom zapadnih centara moći više nego se to u prvi mah čini. Nakon dogovora sa Schmidtom, jasno je da su informacije portala bile tačne.

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …