Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Cilj Bosanskog narodnog vijeća je profanisanje ideje bosanske nacije!

Cilj Bosanskog narodnog vijeća je profanisanje ideje bosanske nacije!

Skup koji je sebe nazvao Bosansko narodno vijeće htio bi da u sali Narodnog pozorišta donese neku deklaraciju kojom bi se uzak krug već profanisanih ljudi iz političkog i javnog života nametnuo kao neko ko će uobličiti ideju bosanske nacije. Već na prvi pogled je jasno da se u osnovi radi o projektu političkih centara moći izvan BiH, prije svega iz Beograda, koji preko pouzdanih suradnika žele već u samom začetku destruirati ideju formiranja bosanske nacije. Garant za to su imena Mustafe Cerića, popularnog MuCea i Harisa Silajdžića, ali i njihovih poslušnika koji trebaju dati akademski i politički artikulirani ton cijeloj ovoj predstavi. Kako saznaje portal Ekran.ba, u sve je uključen i Fahrudin Radončić, tako da nema nikakve dileme šta će se i kako dešavati oko ovog vašara. Podršku će iz sve snage dati svi paraobavještajni mediji, a u prvom redu N1! Tako će se nastojati stvoriti dojam da se dešava nešto važno i pozitivno, a u stvarnosti se dešava predstava pokušaja rušenja jedne državotvorne ideje. Uostalom, već činjenica da je sve rađeno i pripremano u tajnosti, u uskom krugu suspektnih ljudi, sve sama za sebe dovoljno govori!
Problem organizatora BNV je što su već u samom startu njihove namjere pročitane. Zato se sve trebalo i odvijati u tajnosti i pred javnost u posljednji momenat gromoglasno izaći sa starim agentima stranih umreženja, koji su trebali biti presvučeni u novo ruho. Budući da je u međuvremenu sve postalo poznato, poznato je i ko stoji iza svega i da je cijela predstava režirana u cilju dezavuiranja svakog budućeg nastojanja rada na stvaranju bosanske nacije.
Dešavanja oko BNV će pokazati kako zapadne agencije vrlo uspješno surađuju sa proruskim umreženjima kada je u pitanju rušenje državnosti BiH. Izvori portala Ekran.ba govore o tome da će predstavnici zapadnih ambasada dati opreznu podršku BNV, koja je, potpuno jasno, podrška proruskim umreženjima da nastave sa slabljenjem državotvornosti BiH i razbijanjem ideje bosanske nacije u samom njenom začetku! Događaji koji predstoje potvrdit će informacije portala Ekran.ba, baš kao što je to bilo svojevremeno sa dolaskom i djelovanjem Christiana Schmidta.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …