Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nerzuk Ćurak ponovo dokazuje da je diletant sa iznimnim talentom za glupe naslove!

Nerzuk Ćurak ponovo dokazuje da je diletant sa iznimnim talentom za glupe naslove!

Da je ANU BiH svakim danom sve više diletantska institucija, dokazuje i skup koji ovih dana tematizira državnost BiH u protekla dva stoljeća. Na tom skupu, barem prema onome što se do sada moglo čuti, niti se zna šta je državnost, niti se govori o odlikama državnosti BiH u dva protekla stoljeća, niti se u bilo kojem aspektu tematizira znanstvena duhovnost našeg naslijeđa, a posebno se ne razmatra pitanje znanja i znanosti kao osnove očuvanja i jačanja državnosti. Umjesto toga, najkraće i najblaže rečeno, mlati se prazna slama! Pokazuje se da je ANU BiH postala stjecište diltantizma projiciranog u inostranim centrima moći.
Najbolji primjer diletantizma je, a ko drugi, nego vječiti šampion gluposti Nerzuk Ćurak! Onog momenta kada je on postao član ANU, prestao je svaki razlog da se ova institucija respektira! Naravno. Ćurak nije propustio priliku da i na ovom skupu to potvrdi. Izaći sa predavanjem naslovljenim: “ZAVNOBiH i istraživanje budućnosti”, može samo neko ko veze nema ni sa ZAVNOBiHom, ni sa razumijevanjem budućnosti, a posebno sa znanošću! Da li ima iko u ANU BiH da Ćurku objasni da se budućnost može projicirati, razmatrati, kreirati … ali se ne može istraživati! Vjerovatno to ne zna ni njegov mentor Mirko Pejanović, presuđeni kradljivac, ali to barem nije izrekao u svom opskurnom naslovu izlaganja. Nerzuk Ćurak, jednostavno, nije mogao da propusti priliku da po ko zna koji put pokaže kako ne samo da veze nema sa znanošću, nego nije nu stanju osmisliti ni suvisao naslov izlaganja, makar ono bilo i diletantsko poput većine drugih koja su se mogla čuti! Nema sumnje, sposobnost Ćurka da smišlja beskrajno glupe naslove svojih baljezgarija, ove godine ga kandidira za titulu Top-liste ekranista “glupan godine”! Istraživati budućnost, može samo Nerzuk Ćurak i, možda, neki vanzemaljci za koje još ne znamo!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …