Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Damir Marjanović lobira za konačno razbijanje UNSA!

Damir Marjanović lobira za konačno razbijanje UNSA!

Poznati cirkuski znanstvenik Damir Marjanović, umrežen u hrvatske obavještajne strukture, ovih dana se dao u intenzivno lobiranje za konačno razbijanje  UNSA! To je finalna epizoda njegovog djelovanja u pravcu uništavanja društvene i humanističke misli u BiH i znanosti uopće. Lažna argumentacija kojom vitla po zastupničkim kuloarima je da je UNSA preskup i da ovakav kakav je nema nikakvu vrijednost za Sarajevo i BiH. Dakle, Marjanović ponavlja ono što je godinama radio i poturao kao svoje “ekspertno mišljenje”. U osnovi, radi se o tome da se obezglavi BH društvo i da se Sarajevo i BiH u intelektualnom smislu svedu na razinu vjerskih institucija.
Marjanović u svom cirkuskom objašnjavanju stavova o “skupoći” UNSA, govori da se Univerzitet treba podijeliti i da treba na različite načine biti finansiran. U svemu, provlači i ideju da neke fakultete i studijske programe treba ukinuti. Nema sumnje da sve što zagovara Marjanović svoje izvorište ima u Zagrebu, u paraobavještajnom uredu Miroslav Tuđman. Uostalom, Marjanović je iz ovog ureda i namješten na direktorsku poziciju!  To je jedinstven slučaj u svijetu da jedan državni službenik strane zemlje ima status parlamentarca u “svojoj” državi! Građani sami neka prosude za koju državu u ovom slučaju radi Marjanović, budući da je nemoguće da radi za obje!
Naravno, u pričuvi se nalazi ergela odabranih koji će u takvom kaosu zauzeti mjesta na kojima bi trebali biti intelektualci, a koji su dobro programirani da od BiH naprave isključivo zajednicu etničkih skupina i vjerskih zajednica.  Marjanović ovim ulazi u finalnu fazu svog projekta obezglavljivanja BH drzuštva i za svoje činjenje ima potporu jednog dijela političkog korpusa, uglavnom DIFovaca i bijednih poslušnika poput Adne Mesihović.
Sa UNSA ne dolaze odgovori na ovakva destruktivna djelovanja, ali je činjenica da Marjanović na PMF uživa pogodnosti kakve nema niti jedan profesor UNSA. Naime, njegova supruga Katarina dobija punu plaću, mada gotovo uopće ne boravi u Sarajevu. Radi online, kažu iz Dekanata PMF! Nije li time rečeno da Marjanović u svom destruktivnom naletu ima podršku i određenih struktura na PMF, a i na UNSA?  Kako stvari sada stoje, čini se očiglednim da ima!
To su pitanja koja će u narednom preiodu sigurno dobiti odgovore. Ipak, ostaje ozbiljna opasnost da najneobrazovaniji sastav Skupštine KS u povijesti donese dramatično destruktivne odluke u pogledu UNSA. Uostalom, takvih odluka nije nedostajalo ni u proteklih deset godina, od kada Marjanović gospodari visokim mobrazovanjem u KS.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Delegacija koja je odala počast vojsci RS u Bratuncu, samo je slijedila kontinuitet politike EU

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH …