Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zdravstvo u KS je najgori segment svega najgoreg u BiH!

Zdravstvo u KS je najgori segment svega najgoreg u BiH!

Zdravstvo u KS je pravi horror! Onkološki pacijenti su, praktično, od strane vlasti osuđeni na smrt. Ništa bolje nije ni sa drugim teško oboljelim građanima! Režim “trojke” jednostavno sve čini da stvari budu još gore nego što jesu!
KCUS je odavno meta trojanaca, uklanjanjem Sebije Izetbegović, koja je bila glavni motiv za postavljanje novog direktora, ne samo da direktor nije postavljen, nego je doslovno uveden haos na ovu zdravstvenu instituciju. Na ovoj instituciji ne samo da je ukinut profesionalizam, nego je legalizirano potpuno nehumano ponašanje i primitivizam kao način ophođenja sa građanima. Primjera radi, socijalni radnik KCUS Emir Tetarić, primitivac koji građanima prijeti policijom ukoliko ljekare žele učiniti odgovornim za njihov posao, najbolja slika je današnjeg stanja KCUS. On i takvi kao on doslovno su se razuzdali u svom primitivnom bjesnilu i šire sliku KCUS kao ekstremno nehumane ustanove.
Međutim, nije samo KCUS pokazatelj očajnog stanja u zdravstvu. Danas zdravstvene institucije nisu u stanju izdati ni validne zdravstvene knjižice građanima, a o nedostatku lijekova sa primarnih lista, nije potrebno ni govoriti. Pojedini ljekari doslovno koriste svoje pozicije u cilju zadovoljavanja privatnih interesa. Kriminal sa lažnim bolovanjima ne samo da nije zaustavljen, na što je portal Ekran.ba višekratno upozoravao, nego je još dobio na zamahu i doslovno je postao praksa pojedinih ljekara.
U svamu tome stradavaju građani! Pred nama su lokalni izbori, nije li konačno došlo vrijeme da Sarajlije pokažu da nametnuta vlast nije njihov izbor, nego rezultat izbornih inženjeringa i lažiranja rezultata?! Stanje u zdravstvu, koje građane doslovno osuđuje na smrt, najbolji je motiv da današnji režim građani, počev od ovih izbora, pošalju u dio gore prošlosti!

About Ekran

Check Also

Delegacija koja je odala počast vojsci RS u Bratuncu, samo je slijedila kontinuitet politike EU

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH …