Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sanju Vlaisavljević posjetio Marinko Čavara

Sanju Vlaisavljević posjetio Marinko Čavara

Izrazito desničarski orjentirani predsjednik Federacije BiH, poznat po podršci ratnim zločincima, Marinko Čavara ovih dana je posjetio Centar za kulturu dijaloga, dajući podršku radu ove sumnjive organizacije. Ovom posjetom Čavara je očigledno pokazao da CKD nije ništa drugo nego politička ispostava HDZ BiH, odnosno nacionalističkih oligarhija u čijoj službi se ova organizacija nalazi.

Razlog je vrlo jednostavan: CKD je političko tijelo nacionalističkih ideologija kakvoj pripada i sam Čavara. Međutim, time postaje i jasno zašto se finansijske kontrole nikada nisu pojavile u ovom opskurnom centru, zašto je kroz njegove račune prošlo desetine miliona maraka, kako i uz čiju podršku Sanja Vlaisavljević (direktorica opskurnog CKD) doktorira i zašto niko ne smije postaviti pitanje o otvorenom nepotističkom udoktoravanju jedne klasične diletantkinje, kojoj se čak i završetak osnovnog studija vezuje za udaju za jednog profesora (Ugo Vaisavljević) koji joj je u to vrijeme predavao. Jasno je da Čavarina posjeta CKD u stvari jeste posjeta Sanji Vlaisavljević, jer je ova organizacija već odavno prepoznata kao kulisa iza koje se sakriva bračni par koji je u službi nacionalističkih ideologija u BiH.

Na primjeru ove posjete može se vidjeti da sve priče o trećem entitetu imaju podršku i u SDA i SBB! Kako, inače, objasniti svestranu podršku ovih bošnjačkih stranaka direktorici CKD, koja ide toliko daleko da je ova skandalizirana osoba postala čak i predsjednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Naravno, skandali u ovoj instituciji su se momentalno pojavili.

Samo na ovom primjeru podrške ekstremnog desničara Marinka Čavare i bošnjačkih stranaka SDA i SBB, tobože orjentisanih na zaštitu integriteta Bosne i Hercegovine, jasno je da su sve nacionalne stranke usmjerene prema jednom cilju – podjeli BiH. O tome svjedoči podrška opskurnim zagovarateljima ideja podjele, koji se uz sve još predstavljaju i intelektualcima.

Uostalom, CKD je toliko novca dobio da je BiH danas morala biti najdemokratskija zemlja u regionu! Sama činjenica da to nije tako, a da se novci u ovu opskurnu instituciju i dalje odljevaju, govori da su u pitanju sumnjivi poslovi, koje očigledno podržavaju radikalni desničari i djelitelji BiH. Ukoliko se ima u vidu da podjela zemlje teško da je moguća bez ratnih sukoba, postavlja se pitanje: nije li CKD jedan od generatora sukoba i negativnosti usmjerenih na uništavanje bh društva. Nama se to čini očiglednim, kao i to da oni koji podržavaju ovu sumnjivu instituciju sa sigurnošću podržavaju i podjelu zemlje i nove sukobe koji sa sobom ne mogu donijeti ništa dobro nikome, izuzev zagovaračima razaranja.

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *