Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kako je propala KK “Bosna”?

Kako je propala KK “Bosna”?

O propasti najvećeg sportskog branda BiH, do danas nije dovoljno pisano i istraživano. Manje-više sumnja se da je rukovodstvo kluba, na čelu sa čuvenim Elmedinom Dinom Konakovićem, zarad vlastitih interesa uništilo klub. U kuloarima se priča i o političkim motivima uništenja ovog uspješnog sportskog kolektiva, ali će sve biti jasnije tek onda kada se utvrdi kako je zaista “Bosna“ propala.

Prilog za razjašnjenje ovog pitanja ovih dana je u javnost poslao i prozivani Dino Konaković. On je, pokazujući svoje zalaganje za klub i odricanje u korist kluba, objavio ugovor prema kojem se odriče 120 000 KM premija i provizija. U istom ugovoru, međutim, stoji da će zauzvrat, KK “Bosna“ Konakoviću ustupiti, faktički, kompletan marketinški prostor za vrijeme utakmica i događaja u organizaciji kluba.

Tako je ispalo da je Konaković funkciju direktora obavljao uskraćen za 120 000 KM, ali je zato kompletan marketinški prostor bio njegov. Što se u narodu kaže: “I tata bi sine“! Čega se onda odrekao Konaković? On je, faktički, sa 120 000 km, sumnjivo zarađenih, platio zakup marketinškog prostora. Može li jeftinije, kada se zna da je u to vrijeme KK “Bosna“ bila na vrhuncu svoje poslijeratne historije.

Naravno, pravo je pitanje kako je Konaković “zaradio“ tih 120 000, kada je klub poslije njega pao u ambis. Da li je on uopće imao pravo na taj novac, s obzirom da je klub nakon njegovog “direktorovanja“ potpuno propao? Još važnije pitanje: da li je i šta je Konaković još dobio za neisplaćene i nezarađene premije i provizije?

Godinama se pričalo o tome da je KK ”Bosna“ bila firma za izvlačenje novca iz ASA auta (također SDA brand kao i Konaković), te da je propast ovog kluba u vezi sa ovim radnjama koje su se dešavale iza sportskih kulisa. Da li je to tako, trebale bi odgvoriti nadležne institucije, koje su uglavnom zauzete istragama vezanim za političke neistomišljenike SDA, a nikako za višemilionske pronevjere koje su se dešavale i još uvijek se dešavaju u našoj zemlji.

U svakom slučaju, Konakovićevo objavljivanje ugovora o odricanju premija i provizija, samo osvjetljava način na koji se radilo u KK “Bosna“ i vjerovatno i kako je propao ovaj klub. Basnoslovne premije i provizije, neshvatljive u uslovima finansijskog propadanja, pokazuju gdje je nestao sjaj najsjajnije timske zvijezde BiH. Ne liči li Kanton Sarajevo, po premijerskom palicom istog onog Elmedina Konakovića, čuvenog Dine, na KK “Bosna“? Nije li dovoljno samo otvoriti oči i dobiti odgovor na ovo pitanje?

 

About Ekran

Check Also

aukus-1631760811

Novi sigurnosni pakt na indopacifiku

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija sklopile su u srijedu navečer trostrani vojno-sigurnosni pakt nazvan …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money