Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dragan Čović opravdava fašističko divljanje u Širokom Brijegu

Dragan Čović opravdava fašističko divljanje u Širokom Brijegu

Fašistička divljanja i izljevi primitivizma na utakmici Širokog i Sarajeva, za Dragana Čovića su prihvatljiva. Tako se može zaključiti nakon njegove reakcije na kažnjavanje Širokog zbog fašizma i rasizma koji su ispoljili njihovi navijači. Za Dragana Čovića je kažnjavanje fašista atak na Hrvate u BiH. Očigledno, u njegovom trećem entitetu bi ono što smo mogli vidjeti na Pecari bilo normalno ispoljavanje nacionalnih interesa, a svi koji su “drugog naroda i vjere” to bi morali svakodnevno trpiti.

Ova fašistička divljanja bi, vjerovatno, bila prihvatljiva samo još za intelektualce tima Lučić i Vlaisavljević, koji bi vjerovatno, rame uz rame, ako bude trebalo, odmah stali u odbranu “ugroženih hrvatskih interesa”. Istina je, međutim, samo u tome da HDZ, kao i druge nacionalističke stranke, redovito i odlučno spremno brane fašiste! Primjetno je da SDA nije reagirala na istup koalicionog partnera i divljanje fašista u Širokom. Neće ni reagirati, nego će iste takve izlive fašizma podržati na drugom mjestu i u drugoj odori!

Nakon onoga što se desilo na Pecari, nogometnom klubu Široki Brijeg bi trebalo zabraniti predstavljanje BiH u međunarodnim takmičenjima! To bi bio jedini pravi odgovor države Bosne i Hercegovine na uvrede koje su joj tokom utakmice izrečene! Međutim, sve dok u institucijama BiH sjede SDA predstavnici, od zaštite države nema ništa! A da Široki zaista ne treba i ne bi smio biti predstavnik BiH u bilo čemu, svi su mogli vidjeti gledajući njihovu utakmicu sa Sarajevom.

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *