Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bh nogomet ne može niko spasiti

Bh nogomet ne može niko spasiti

Nakon nove propasti reprezentacije BiH u nogometu, jasno je da smo bili u pravu kada smo prije više od dvije godine govorili da se uzroci loših rezultata nalaze u Nogometnom savezu. Danas je to još očiglednije.
Loša organizacija i osobni interesi koji prevladavaju u i oko reprezentacije i su do onoga što danas imamo, a imamo jad i bijedu od nogometa. Dovoljno je samo pogledati na što liči bh nogometno prvenstvo. Utakmice se otvoreno kupuju, a u klubovima igraju oni koji mogu platiti za mjesto u timu. Premier liga je, jednostavno rečeno, sportski horor i nema joj spasa!
I dok se sve to tako odvija, zatucani nogometni diletanti misle da je nogomet u BiH ozbiljna priča. Oni odlaze na utakmice na kojima izuzev diletantizma ne može ništa drugo da se vidi. BH nogometni klubovi nisu u stanju da prođu ni kvalifikacije za evropska takmičenja, ali ih uprkos tome korumpirani novinari i druge neznalice tretiraju kao ozbiljne sportske organizacije. Debakl bh nogometa treba tu tražiti i konačno reći da je ovaj sport, kao i sve drugo u BiH do vrha ispunjen korupcijom i neznanjem.

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money