Home / VIJESTI / SVIJET / Novi Volkswagen Golf Osmica

Novi Volkswagen Golf Osmica

Golf je najuspešniji evropski automobil u više od četiri decenije. Novo poglavlje u historiji ovog najbolje prodavanog automobila počelo je svjetskom premijerom osmog Golfa – digitaliziranog, povezanog i intuitivnog za upravljanje. Nikada ranije Golf nije bio tako napredan. Sa hibridnim verzijama predstavljenim u isto vrijeme, elektrificira kompaktnu klasu, a njegova digitalna unutrašnjost omogućava novu dimenziju intuitivnog korištenja.
Klaus Bischoff i njegov dizajnerski tim nisu imali lagan zadatak pri “crtanju” novog Golfa. Već na prvi pogled jasno je da i dalje nosi tipične Golf gene. Spoljna je evolucija tako odmah prepoznatljiva, a iznutra stiže, slobodno se može reći, revolucija, pogotovo ako posmatramo generacijski tok Golfa. Tako je misija novog Golfa 8 da nas odvede u digitalno doba. Tu je prije svga novi Innovision kokpit. Svojim inovativnim upravljačkim konceptom ponovo postavlja nove standarde i demokratizira mnoge tehnologije za pomoć vozaču, na primjer standardne Lane Assist, Front Assist i Car2X. Udobnost i sigurnost poput ove obično su poznati samo u višim klasama vozila.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …