Home / VIJESTI / SVIJET / Apple: lakše otključavanje iPhonea dok nosite zaštitnu masku

Apple: lakše otključavanje iPhonea dok nosite zaštitnu masku

Ukoliko ste ranije koristili Face ID ili sistem otključavanja uređaja uz prepoznavanje lica, morali biste prikazati cijelo lice. Ako biste pokušali otključati vaš uređaj dok nosite masku, nakon nekoliko sekundi čekanja biste morali upisati pristupni kod, odnosno koristiti alternativni način otključavanja.

Uređaj će sada odmah prepoznati kada nosite masku i pružiti vam mogućnost da unesete svoj pristupni kod.

Uz nova softverska ažuriranja, Apple uvodi i API koji podržava aplikacije državnih službi za javno zdravstvo koje obavještavaju korisnike ukoliko su došli u kontakt s osobom koja ima Covid-19. Ova mogućnost je dio partnerstva s Googleom koji namjerava pomoći vlastima da prate epidemiološku situaciju koronavirusa uz pomoć Bluetooth tehnologije.

Apple i Google kroz stvaranje koronavirusnog sistema namjeravaju postići svoj dugoročni cilj, ulazak dublje u zdravstvenu industriju. Iz ovih kompanije izvijestile su jučer kako su 22 američke države zatražile i dobile pristup API-ju, a očekuje se da će ih se dosta više okrenuti ovoj aplikaciji u narednim sedmicama.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …