Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ko nas liječi?! Kako imati povjerenje u ljekara koji medicinu shvata kao “ako Bog da“ djelatnost

Ko nas liječi?! Kako imati povjerenje u ljekara koji medicinu shvata kao “ako Bog da“ djelatnost

Direktor sarajevske Hitne pomoći, Adem Zalihić, ne propušta priliku da se pojavljuje u medijima i da nam demonstrira svoju “ako Bog da“ medicinu. Naime, ovaj ljekar, uz to i direktor medicinske ustanove, ne propušta u svojim medicinskim opservacijama da naglasi da ćemo “ako Bog da“ biti zdravi! Nakon što se vratio iz Novog Pazara sa timom ljekara, utvrdili su da su “hvala Bogu“ svi negativni na korona virus. Tom prilikom je rekao i da se boji “ne daj Bože“ novopazarskog scenarija u Sarajevu”!
I sve tako! Postavlja se pitanje da li ima nešto što spada u područje medicine, a da Zalihić misli da je do ljekara, a ne do Svevišnjeg?! Kako imati povjerenje u ljekara koji misli da je zdravlje pacijenta u “Božijim rukama“?! Nikako! Takve ljekare treba poslati u vjerske institucije, a zapošljavati one koji misle da, bez “ako Bog da“, mogu spasiti živote pacijenata! Tada ćemo imati i bolji zdravstveni sistem, jer sa ovima poput Zalihića, vidimo dokle smo došli – do “ako Bog da“ medicine!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …