Home / VIJESTI / SVIJET / The Rolling Stones objavili neobjavljenu kompoziciju na kojoj svira i Jimmy Page

The Rolling Stones objavili neobjavljenu kompoziciju na kojoj svira i Jimmy Page

Legendarna britanska rock grupa The Rolling Stones ponovo objavljuju svoj album Goats Head Soup iz 1973. godine. Ovaj album Stonesa ostao je poznat po njihovoj čuvenoj kompoziciji Angie, a u novom, remasteriziranom izdanju uz već objavljene kompozicije bit će objavljeni i do sada nepoznati snimci.
Veliko interesovanje u svijetu već je izazvalo objavljivanje kompozicije Scarlet, koju Stonesi izvode sa Jimmy Pageom, gitaristom i kompozitorom legendarne rock grupe Led Zeppelin. Snimak je nastao 1974. godine, za vrijeme sessiona u Island Studios u Londonu, kada se nakon snimanja Zeppelina Page pridružio Stonesima. Za vrijeme tog sessiona nastala je Scarlet, za koju se pitamo zašto do danas nije bila objavljena.
Razlog je, vjerovatno, u tome što Stonesi i Zeppelini nisu snimali za istu diskografsku kuću i sudjelovanje jednog muzičara, vezanog ugovorom za jednu muzičku produkciju, na snimcima druge muzičke kuće, vjerovatno bi proizvelo sudske sporove. Sada, kada je proteklo toliko vremena da su ove pravne zavrzlame izgubile smisao, Stonesi objavljuju Scarlet, kompoziciju koju možete naći na njihovoj oficijelnoj web stranici.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …