Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Glupe ideje korona-partijanera K(l)ošarca

Glupe ideje korona-partijanera K(l)ošarca

Besmisleni ministar Staša Košarac organizirao je sastanak sa direktorima “vodećih tržnih centara“, kako bi fingirao da nešto radi. Staša Košarac je, inače, poznat kao jedan od korona-partijanera, odnosno poznat je kao nemoralna javna osoba koja je svojim ponašanjem izvrgla ruglu mjere u borbi protiv koronavirusa. Zahvaljujući partnerskom lobiju SNSD-SDA-SBB-HDZ, ostao je na funkciji ministra, što predstavlja svojevrsno vrijeđanje svakog moralnog osjećaja građana BiH.

Sastanku koji je organizovan u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, pored ministra Staše Košarca i direktora nekoliko vodećih trgovačkih centara, prisustvovali su i predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH. Ministar Košarac nakon sastanka je rekao da smatra da domaći proizvodi nisu adekvatno zastupljeni na policama tržnih centara u BiH te da je veoma važno ostvariti komunikaciju sa predstavnicima tržnih centara kako bi se u konačnici donošenjem određenih propisa ovo pitanje definisalo na adekvatniji način. Kazao je da ga raduje opredjeljenje tržnih lanaca u BiH da podrže domaće proizvođače.”U različitim zemljama EU postoje različita pravila. Intencija proizvođača u BiH je da preko 50 odsto proizvoda u tržnim centrima bude iz BiH. Na neki način to Evropska komisija osporava, ali imamo različite prakse u Belgiji, Mađarskoj i nekim drugim zemljama. Da bismo donijeli adekvatne propise, treba da razvijemo komunikaciju, zbog čega sam pozvao predstavnike tržnih centara, a poslije razgovora sa prerađivačima i primarnim proizvođačima”, kaže Košarac. On je istakao da je važno danas, kada postoje viškovi, omogućiti da mesoprerađivači otkupljuju meso, odnosno stoku od naših primarnih proizvođača, a da se ta finalna roba nađe u tržnim centrima.

Naravno, Košarac niti jednom riječju nije govorio o kvalitetu domaćih proizvoda, potrebi da se bude konkurentan sa inozemnim proizvođačima, da građani imaju pravo birati šta će kupiti … njemu je u glavi bila samo ideja sprečavanja konkurencije i vršenje pritiska na tržne centre da moraju zastupati domaće, čitaj stranačke, proizvođače. Ovaj slaboumno osmišljeni sastanak, kako saznajemo, završio je fijaskom, u kojem korona-ministar nikoga nije uspio ubijediti da je “domaća proizvodnja“ ekonomski opravdanija od “kvalitetne proizvodnje“. Da ima pameti u aktuelnoj vlasti, Staša Košarac, što dokazuje i ovaj sastanak, odavno nije trebao biti ministar bilo čega!

About Ekran

Check Also

Helez odao počast žrtvama zločina u Grabovici – ovaj potez bi morali slijediti svi BH političari koji imaju časti!

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, učinio je prvi dobar potez od kada je stupio na …