Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Što se više vadi, to niže pada!

Što se više vadi, to niže pada!

Čuveni Elmedin Dino Konaković, stručnjak za svaku vrstu prodaje magle i ekspert za nerad, oglasio se u povodu kritika na račun sastava nove Vlade KS. Tu se posebno obrušio na one kojima “smetaju“ “difovci“ (diplomanti Fakulteta sporta) iz NiP, a ne smetaju oni iz SDA. Očigledno, Konaković što je duže u vlasti, ima više glupih komentara. Njegova frustracija sa SDA, pritom, postaje već patološkog tipa.
Ne razumije Konaković da “difovci“ nikome ne smetaju kada rade svoj posao. Njihov posao je sport, a sport je u BiH na najnižim granama. Što je više difovaca, to je stanje u sportu gore. To je evidentno! Baš kao što je evidentno da “difovac“ na poziciji ministra privrede nema šta raditi, izuzev praviti trange-frange poslove po stranačkom nalogu. Isto to, čak i manje, “difovac“, kao najneobrazovaniji visokoškolski kadar, ima tražiti u kulturi. Sutrašnjeg ministra kulture niko nikada nije vidio na koncertu filharmonije, ali je viđan po turbo-folk svirkama! Jadna je “kultura“ koju on treba da vodi!
Konaković u svojoj frustriranosti sa SDA nije shvatio da radi isto ono što je radio u SDA, odnosno radi upravo onako kako je radila i uvijek radi SDA! Ali to i ne može biti drugačije, jer je on izašao iz njihove političke škole. Komepetncije i znanje su uvijek potčinjeni stranačkoj pripadnosti i poslušnosti. Zato je i došlo do stvaranja ministarstva za jedan univerzitet, jedinstvenog ministarstva u svijetu! Konaković to ne razumije. On ne razumije da “difovci“, bili u SDA ili NiP, nemaju šta tražiti na pozicijama na koje ih on gura, a gurala ih je i SDA, samo u manjem obimu. Konaković ne može dobaciti do toga da ne mogu svi sve raditi.
Ali, kao klasični “difovac“, on viškom nerealnog samopuzdanja i neznanja želi nadoknaditi manjak znanja i sposobnosti da shvati u čemu je problem. Zato se obrušava na one koji ga kritikuju, umjesto da se zapita barem o onome što je očigledno u tim kritikama, a očigledno je da su “difovci“ postali termin kojim se ne označava neko ko je diplomirao na Fakultetu sporta, nego neko ko je diplomirao onako kako je to uradio Konaković, a potom takvu sposobnost “diplomiranja“ lansirao kao univerzalnu sposobnost za sve moguće i nemoguće funkcije. Zato “difovac“ nije oznaka za čestitog studenta ili diplomanta koji studira sportske studije, nego za ambicioznu neznalicu koja ne znajući ništa misli, da može raditi sve!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …