Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Lako je Srbiji, ona je preko hrvatske Marjanovića poslala u BiH!

Lako je Srbiji, ona je preko hrvatske Marjanovića poslala u BiH!

U Srbiji se uveliko govori o proizvodnji vakcina u vlastitoj fabrici! Još uvijek nije izvijesno hoće li to biti ostvarivo, ali je činjenica da tamošnji znanstvenici i politika rade na tome. Pored toga, oni su obezbijedili stotine tisuća vakcina, a sada govore i o milionskim pošiljkama. Dakle, to je to! Znanstvenici rade svoj posao, politika radi svoj posao i rezultat je da je Srbija trenutno prva po vakcinaciji u Evropi!
Za razliku od Srbije, koja podržava svoje znanstvenike, u BiH podršku dobija i ima Damir Marjanović, politički i znanstveni klovn, koji novac KS namijenjen za istraživanja usmjerava prema vlastitim nahođenjima. Naravno, kada bi bio pitan o tome, ovaj bi cirkusant odmah rekao da je to izmišljotina, jer on nije ministar i bla-bla-bla … Istina je, međutim, da zahvaljujući neobrazovanom Elmedinu Dini Konakoviću i jednako intelektualno impotentnom Predragu Kojoviću, Marjanović hara obrazovanjem već skoro deset godina. Rezultat je da BiH ne samo da ne može proizvesti vakcine, nego nije bila u stanju proizvesti ni test za COVID-19.
Da Damir Marjanović ne upravlja sredstvima za istraživačke projekte i da nije bio glavni “mislilac strategije protiv pandemije“ promoviran na paraobavještajnim televizijama, ne bi bilo smisla prozivati da za bilo šta. On je genetičar i sa vakcinama i testovima nema ništa! Međutim, on se predstavio da sve zna o tome i uz to pokupio novac za istraživanja, zahvaljujući čemu danas nismo sposobni govoriti ni o ideji o proizvodnji vakcina u nekoj našoj laboratoriji. Srbija to radi, jer Srbija nema Damira Marjanovića. On je, preko Dragana Primorca i Hrvatske, poslat u BiH!
Nije li to dobar pokazatelj, dobra slika u kojoj se vidi smisao uništavanja obrazovanja i znanosti u BiH? Nama se čini da jeste! A da zaista jeste tako, može se vidjeti i po neinteligentnim bljuvotinama usmjerenim protiv portala Ekran.ba koji je otkrio konkretne pokazatelje i imena onih koji sudjeluju u ovoj subverzivnoj djelatnosti prema bh društvu. Nema sumnje da se radi o likovima iz iste paraobavještajne kaše, kao što nema sumnje da uništavanje obrazovanja i znanosti u BiH znači i uništavanje supstance države. Primjer Srbije koja radi na stvaranju mogućnosti za proizvodnju vakcina i primjer BiH koja radi samo na proizvođenju raznih Marjanovića, najbolji su pokazatelji stanja u koje je BiH dovedena zahvaljujući antidržavnoj i maloumnoj vlasti. Podvala u kojoj se našem društvu umjesto znanja nude Marjanovići, a umjesto konkretnih činjenja nepostistička zapošljavanja ljepših polovina Marjanovića, dalekosežno je pogubna i vodi ka potpunom urušavanju BiH kao države.
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …