Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zabranjeno pisati o privatnom životu Ranka Debevca!

Zabranjeno pisati o privatnom životu Ranka Debevca!

Sudija Pavle Crnogorac, poznat kao sudija Općinskog suda u Sarajevu sa malo znanja, ali zato politički upotrebljiv, presudio je da se ne smije pisati o privatnom životu Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH! Dakle, bizarni sudija Pavle Crnogorac je ukinuo pravo da se o jednoj osobi na javnoj funkciji piše! U konačnom, on je zabranio da se kritikuje predsjednik Suda BiH.
Dokle će politički montirani sudije krojiti pravdu u BiH? Pavle Crnogorac je primjer sudije koji sudi po političkim potrebama i čiji je moralni integritet veoma upitan. Sada jedan takav lik donosi zabranu da se o nekome kritički piše! Ono što je Crnogorac uradio, klasični je primjer totalitarnog pravosuđa!
Danas je već svima jasno da se u pravosuđu mora provesti lustracija! Svi sudije moraju doći pod lupu i za svakog se mora utvrditi da li za njega ima mjesta u pravosuđu. Toliko je Crnogoraca u bh pravosuđu, da se bez lustracije kao prvog koraka nikakva reforma više ne može provesti.
Inače, sam Pavle Crnogorac je u kasnim pedesetim godinama izabran za sudiju Općinskog suda i to sa mjesta stručnog suradnika Općinskog suda u Mostaru. Za njega se vezuju informacije da se radi o Dodikovom sudiji raspoređenom u Sarajevo, koji pravosuđe shvata kao batinu politike. Moralno krajnje suspektan, a po znanju ispod razine koju bi jedan sudija morao zadovoljavati, Pavle Crnogorac je slika i prilika devastiranog bh pravosuđa. Sa ovakvim sudijama je nemoguće da se stanje u pravosuđu barem upristoji, a o kvalitetnom iskoraku je nemoguće čak i razmišljati.

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …