Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Klaster Sarajevo!

Klaster Sarajevo!

Svakodnevni trocifreni broj novozaraženih koronavirusom, jasan je pokazatelj četverocifrenog procenta nesposobnosti Vlade KS! Umjesto da su na vrijeme poduzimali mjere, u Vladi KS su se manekenski šepurili pred kamerama i utrkivali se da pokažu kako su “drugačiji“ od prethodne vlasti! Kako su drugačiji, vidimo sada! Nove mjere već sada su u velikom zakašnjenju, a nema sumnje da će se broj zaraženih i dalje mjeriti trocifrenim pokazateljima.
Vlada KS jednostavno nema ni znanja ni političke moći da se suoči sa problemom suzbijanja pandemije. Zatvaranje kafana, tržnih centara, javnog prijevoza i škola, koje bi jedino dalo rezultate u borbi protiv zaraze, ova Vlada KS jednostavno ne smije uvesti kao mjeru! Znači, građanima jedino što preostaje jeste da se sami zaštite, ne izlaze nigdje i da slušaju nemušte i priglupe izjave Edina Forte u kojim se pravda za svoju nesposobnost i optužuje sve druge za to što nije u stanju sagledati posljedice opasnosti koja se nadvila nad Sarajevom!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …