Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nije lud, al’ mu noge smrde!

Nije lud, al’ mu noge smrde!

Na sastanku besprizorne ministrice Ankice Gudeljević, poznate po opstrukcijama ili nesposobnosti da nabavi vakcine na COVID-19 za građane BiH, zabilježeno je besprimjerno i brutalno za razum uvredljivo izlaganje šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera. Na početku sastanka Johann Sattler je u uvodnoj riječi uputio čestitke ministrici Gudeljević na brzom reagiranju u vezi sa potpisivanjem nedavnog ugovora s Austrijom kako bi BiH u najkraćem roku dobila vakcine iz EU mehanizma. Zahvalio je i na svim ostalim aktivnostima koje se odnose na nabavku vakcina te dodao da će EU uvijek biti uz Ministarstvo i napore koje ministrica Gudeljević ulaže kako bi stanovnici BiH bili snabdjeveni vakcinama. Kada znamo da je BiH posljednja u Evropi u procesu imunizacije, postavlja se pitanje zašto se Sattler zahvaljivao skandaloznoj Gudeljević.

Protivrazumske i uvredljive pohvale Sattlera nesumnjivo su inicirane činjenicom da je Gudeljević  ministrica Dragana Čovića i HDZ BiH, sa kojim Sattler ima odlične odnose i čiji secesionizam i segregacijske političke stavove podržava. Sattlerov nastup na ovom sastanku samo je potvrdio ono što je Ekran.ba već objavio: EU koju zastupa Sattler BiH ne treba! Nakon svega što nije uspio izdejstvovati za Čovića, Sattler je očigledno prešao na vrijeđanje inteligencije građana. Sve ovo samo daje za pravo nedavno iznesenim stavovima Željka Komšića o Sattleru i njegovom zastupanju antievropskih ideja u BiH, a sve u korist nacionalističkih i segregacijskim političkih stavova Dragana Čovića i Ruske federacije.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …